fbpx

Firmele care evacuează o mamă care alăptează primesc amendă de până la 2000 lei, din 4 iulie

Legea nr. 182 / 2021 privind alăptarea în spațiile publicea fost publicată în Monitorul Oficial din 1 iulie 2021.

Art. 1. – Prezenta lege stabileşte unele măsuri privind prevenirea discriminării mamelor care alăptează, precum şi combaterea încălcării dreptului la hrană al copiilor. 

Art. 2. – Următoarele fapte constituie contravenţii: 

a) evacuarea dintr-un spaţiu public a unei mame care are dreptul de a se afla în acel spaţiu şi care alăptează un copil; 

b) interzicerea, în orice mod, a alăptării în spaţiile publice a unui copil; 

c) refuzul furnizării de servicii unei persoane pentru că alăptează un copil, în condiţiile în care persoana are dreptul de a beneficia de serviciul respectiv. 

Art. 3. – Contravenţiile prevăzute la art. 2 se sancţionează, după cum urmează: 

a) cu amendă de la 100 lei la 500 lei, dacă fapta este săvârşită de o persoană fizică; 

b) cu amendă de la 1000 lei la 2000 lei, dacă fapta este săvârşită de o persoană juridică sau de către o entitate înregistrată la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului. 

Art. 4. – Faptele prevăzute la art. 2 constituie contravenţii chiar dacă spaţiile publice sunt dotate cu camere de tip „mama şi copilul”. 

Art. 5. – (1) Constatarea contravenţiilor prevăzute la art. 2 şi aplicarea sancţiunilor se fac de către persoanele împuternicite din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Ministerului Afacerilor Interne sau Poliţiei locale, după caz. 

(2) Contravenţiilor prevăzute la art. 2 le sunt aplicabile dispoziţiile Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările şi completările ulterioare. 

Art. 6. – Persoanele responsabile din instituţiile şi unităţile care administrează spaţiile publice. 

Comments

comentarii

Alexandru Chipciu a fost exclus din lot de Marius Șumudică înainte de CFR Cluj - Young Boys Berna în Liga Campionilor.... Citește mai mult
Ploaia și vijelia de duminică seara au creat probleme în mai multe zone din județul Cluj. Vântul a „luat pe sus” acoperișul unei case din Mihai Viteazu, producând o avarie la rețeaua de gaze.... Citește mai mult
Luni au intrat în vigoare restricțiile de circulație pe Splaiul Independenței, după crearea unui culoar dedicat transportului în comun.... Citește mai mult
Municipiul Cluj-Napoca a fost din nou lovit de o ploaie puternică în după-amiaza zilei de luni.... Citește mai mult

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

error: Alert: Conținut protejat !!