fbpx

Mesajul unei avocate pentru președintele CSM: ”dacă vă deranjează vreo zicere a unui avocat, actionați în instanță pe persoană fizică!”

După ce a vizionat ședința plenului CSM din 29 iunie, în care s-a discutat și votat apărarea independenței autorității judecătorești față de comunicatele UNBR în cazul Roșu, o avocată cu experiență din Baroul București îi transmite președintelui CSM, Bogdan Mateescu, următoarele:

”Dupa ce am avut si eu tot atata rabdare ca multi alti colegi avocati de a asculta sedinta CSM in urma careia s-a “reperat” reputatia ICCJ terfelita de un comunicat neutru al UNBR, intelegand ca au fost multi juzi ai Inaltei Porti speriati de protestele mai mult decat domoale, mi-a ramas in neuron nemultumirea mai veche a presedintui CSM cu privire la nesanctionarea disciplinara a avocatilor pentru exhibarea publica nu tocmai catolica a unor opinii cu referire la anumiti magistrati, in contextul in care cei din urma au fost sanctionati de catre forul suprem! Inteleg ca dansul este fleasca de suparat pe acest aspect cam dintotdeauna.

Pai, stimate domnule presedinte, hai sa stabilim casutele in care ne aflam fiecare profesie: a mea, cea de avocat este libera si “indemnizatia” imi este achitata de client pe persoana fizica, beneficiind doar de avantajul de a o exercita nestingherit, am sperat eu pana acum ceva timp ; a dvs este una remunerata corespunzator si care vine la pachet cu o serie de avantaje pe care eu le consider normale, dar evident si cu o serie de restrictii printre care si cea de abtinere de la anumite comportamente/exprimari !

Vedeti dvs., diferenta este esentiala din aceasta perspectiva in care eu sunt liber profesionis,t asumandu-mi riscurile de rigoare, dvs nu. Si in timp ce eu nu pot fi trasa la raspundere disciplinara pentru opiniile referitoare la justitie, dvs trebuie sa va abtineti! Eu insa traiesc din ceea ce produc si voi primi pensie contributiva, dvs traiti din indemnizatia lunara si sunteti recompensat cu pensie generoasa!

Asadar, in spatiul public , eu pot face mai multe decat dvs, dar cred ca intelegeti ca nu este posibil si cu sufletul in Rai si….! Si daca va deranjeaza vreo zicere a unui avocat , actionati in instanta pe persoana fizica, aveti incredere in justitie!

PS – a nu se intelege ca sunt impotriva remuneratiei sau a pensiilor de serviciu ale magistratilor asa ca rog sa nu ma tarcoliti in comentarii cu astfel de prostii”, a scris avocata Raluca Popescu pe Facebook.

Ședința CSM la care se face referire mai sus

Comments

comentarii

Alexandru Chipciu a fost exclus din lot de Marius Șumudică înainte de CFR Cluj - Young Boys Berna în Liga Campionilor.... Citește mai mult
Ploaia și vijelia de duminică seara au creat probleme în mai multe zone din județul Cluj. Vântul a „luat pe sus” acoperișul unei case din Mihai Viteazu, producând o avarie la rețeaua de gaze.... Citește mai mult
Luni au intrat în vigoare restricțiile de circulație pe Splaiul Independenței, după crearea unui culoar dedicat transportului în comun.... Citește mai mult
Municipiul Cluj-Napoca a fost din nou lovit de o ploaie puternică în după-amiaza zilei de luni.... Citește mai mult

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

error: Alert: Conținut protejat !!