clujust.ro

Firma de videochat a fraților Tate este executată silit de ANAF Brașov și are datorii mari

Tribunalul Brașov a amânat, ieri, pronunțarea în cazul contestației la executare formulată de reprezentanții firmei Talisman Enterprises SRL. Aceasta este firma pe care s-a desfășurat activitatea de videochat coordonată de frații Andrew și Tristan Tate, acum arestați preventiv. Cei doi au cedat părțile sociale, în vara anului trecut, către iubita lui Andrew, Georgiana Naghel, arestată și ea.

Firma a fost înființată în 2017 cu cod CAEN 6312 – Activitati ale portalurilor web și cu sediul în localitatea Târlungeni din județul Brașov.

Talisman Enterprisese are două puncte de lucru în sectorul 3 din București și unul în localitatea Fundeni din Ilfov.

În 2021, firma fraților Tate a fost sancționată contravențional cu amendă totală în cuantum de 27.245 lei, o sumă infimă față de averea afișată de cei doi influenceri. Cu toate acestea, amenda nu a fost plătită, iar ANAF Brașov a demarat ulterior executarea silită a firmei cu privire la „ venituri din amenzi”.

Frații Tate, prin avocat, au contestat executarea silită, susținând că au plătit în alt cont. ”În motivarea contestaţiei, în esenţă, contestatoarea (Talisman Enterprises – n.re) a afirmat că executarea silită se impune a fi anulată parțial deoarece amenda a fost deja efectuată în termenul de 15 zile, iar înscrierea eronată a contului în care trebuia efectuată plata nu poate să îi fie imputabilă, astfel încât atât timp cât a efectuat plata obligaţiia a fost stinsă şi nu poate face obiectul unei executări silite.”, se arată la dosar.

În 18 mai 2022, Judecătoria Brașov a hotărât: ”Respinge contestatia la executarea silita formulata de contestatoarea SC TALISMAN ENTERPRISES SRL in contradictoriu cu intimata ADMINISTRATIA JUDETEANA A FINANTELOR PUBLICE BRASOV pentru SERVICIUL FISCAL MUNICIPAL SACELE.”

”Efectuarea plăţii într-un cont indicat greşit , cât timp plată i-a şi fost restituită nu este de natură să poată fi reţinută că a constituit o plată valabilă prin care să fi stins obligaţia fiscală şi să o exonereze pe debitoare de culpă.”, se arată în motivarea sentinței.

Sentința a fost atacată cu apel, care se judecă la Tribunalul Brașov.

Între timp, frații Tate au cedat în acte firma ”locotenentei” lor Georgiana Naghel, către care au mai cedat o firmă și care este arestată preventiv alături de ei.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

În 5 ianuarie, Tribunalul a amânat pronunțarea. Soluția pe scurt: ”Amana pronuntarea pentru data de 19.01.2023, urmand ca solutia sa fie pusa la dispozitia partilor, prin mijlocirea grefei instantei.

Pe lângă această mică problemă cu ANAF Brașov, datele financiare ale firmei sunt dezastruoase. De precizat că ultimul bilanț depus al firmei este din 2020, an în care ajunsese la datorii de peste 4,2 milioane lei și o pierdere netă de aproape 670.000 lei, potrivit datelor furnizate de Termene.ro

Cealalată firmă cedată de frații Tate către Naghel, care mai departe a cedat-o unei firme din Dubai, Ground Breaking Development SRL, a fost înființată în 2021 și nu are afișate date financiare.

Comments

comentarii

Micii sportivi clujeni au obținut rezultate extraordinare la Cupa României Junior III.... Citește mai mult
Pentru a rezolva problema fotbalului impracticabil pe Cluj Arena, „U” Cluj va disputa meciurile de acasă la Mediaș până la schimbarea gazonului.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!