fbpx

Fiica unui jandarm acuză medicii de la Spitalul Județean Mureș că i-au băgat tatăl în mormânt cu zile: ”Ne vedem în instanță!”

Fiica unui jandarm, studentă la UBB Cluj anul I, acuză personalul medical de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş că “i-au băgat tatăl în mormânt, cu zile”, după ce bărbatul a fost victima unui accident rutier în timp ce se afla în misiune.

Daniel Jurje, în vârstă de 48 de ani, jandarm în cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Mureş, a fost victima unui accident rutier care a avut loc vineri, 13 noiembrie, în timp ce acesta se afla într-o misiune de serviciu la Sovata, împreună cu un coleg.

Fiica sa, Denisa, a relatat într-o postare video, pe Facebook, despre faptul că tatăl său, deşi a supravieţuit accidentului rutier, avea să moară la Spitalul de Urgenţă din Târgu Mureş, unde a fost ţinut cinci zile fără să i se facă intervenţia chirurgicală de care avea nevoie.

“Am sunat şi mi-au spus că este destul de OK, îmi zicea că o să fie bine, că are nevoie numai de un CT şi apoi o să vină acasă. Am stat în faţa spitalului. Nu mi-a spus nimeni nimic, nici mie, nici mamei mele. A venit colegul lui cu care a fost în misiune, ne-a dat centura şi ce mai avea. I-am dat din nou mesaj lui tati, l-am întrebat cum se simte, a zis că acum începe se simtă durerile.

A zis că îl bagă la un computer tomograf, pentru investigaţii. I-au făcut CT-ul, l-a scos din zona roşie, din câte mi-a spus el, şi aştepta rezultatele. Îi mai dădeam câte un mesaj, încercam să aflu cum se simte. Medicii sau asistentele, cel puţin, nu ne spuneau absolut nimic. Am aşteptat şi mi-au spus, la un moment dat, că i-au văzut la CT o fractură de bazin şi că ar avea o pată pe un plămân. Doctorul ne-a spus că ar fi fost o pneumonie la un plămân”, a povestit fiica jandarmului.

Ulterior, jandarmul a transmis familiei printr-un mesaj că se pregăteşte pentru o intervenţie chirurgicală, dar până la urmă nu a mai ajuns pe masa de operaţie.

“I-au făcut testul [COVID – n.r.]. Nu puteau să-l lase aşa, pentru că avea dureri imense, şi i-au găurit genunchii pe viu cu bormaşina să-i bage nişte greutăţi ca să-i tragă şoldurile la loc. Pe viu. În anul 2020, facem intervenţii pe viu. […] L-au pus în salon, nu i-au dat nici măcar o cană cu apă. După aceea, mi-a spus tati că a venit un doctor, care le-a spus asistentelor să-i dea o cană cu apă. […] Plângea de durere la telefon, îmi zicea că nu mai poate, că nu mai rezistă. Încercam să îl ajut cum pot, dar eram legată de mâini şi de picioare, nu puteam fae nimic pentru el, iar cei care trebuiau să îl îngrijească, asistentele nici măcar nu se apropiau de el”, povesteşte fiica lui Daniel Jurje, care susţine că la o zi după accident, sâmbătă, 14 noiembrie, rezultatul PCR ar fi fost pozitiv dar nici pacientul şi nici rudele acestuia nu au fost înştiinţate decât după alte două zile.

Tânăra afirmă că de vineri şi până luni, tatăl său a acuzat dureri îngrozitoare, despre care le povestea la telefon celor din familie.

“L-am sunat şi, pur şi simplu, plângea de durere la telefon, îmi zicea că nu mai poate, că nu mai rezistă. Voiam să îl ajut, dar nu aveam cum, eram legată de mâini şi de picioare. Nu puteam să fac absolut nimic pentru el, iar cei care ar fi trebuit să-l îngrijească, respectiv asistentele, nici măcar nu se apropiau de el (..) Nu mai ieşise la baie de trei zile. Era imobilizat la pat din cauza fracturii de bazin. […] Asistenta ne-a spus să-i luăm laxative. Ne-am dus la farmacie şi am luat. Apoi, am sunat de la poarta spitalului ca să vină cineva să le ia şi să i le dea. Asistenta mi-a spus că am nevoie de răbdare, de multă răbdare, pentru că nu are cine să vină – e un singur brancardier şi el mută pacienţii. […] Am sunat din nou după jumătate de oră, iar doamna asistentă mi-a spus să nu o mai deranjez că, dacă nu a murit încă, mai rabdă încă zece minute. Ce să rabde că, după trei zile de chin, nu mai avea putere nici să-şi ridice mâna şi să apese pe butonul ăla nenorocit ca să vină cineva să-i dea un calmant”, declară fata.

Potrivit acesteia, medicul din spital care îl avea în grijă pe tatăl său ar fi transmis că pacientul era într-o stare mai bună şi că urmează să fie operat, dar pacientul le spunea rudelor sale că nu mai rezistă de durere. Starea sa de sănătate avea să se deteriorez brusc în timpul zilei de luni.

În ultima discuţie avută telefonic cu familia sa, jandarmul nu mai reuşea să fie coerent şi le-a spus că este foarte obosit şi că vrea să se odihnească.

Marţi dimineaţa, în jurul orei 9:00, bărbatul a murit fără să mai ajungă să fie operat, dar personalul medical nu i-au înştiinţat familia, rudele acestuia aflând despre moartea sa la două ore după deces, iar trista veste le-a fost dată de comandantul unităţii în care activa jandarmul.

Denisa Jurje a mai precizat ca impreuna ca familia sa vor merge “pana in panzele albe” pentru a se face dreptate tatalui sau. Tanara a mai spus ca familia s-a adresat deja unui avocat, in acest sens.

”L-ați băgat în mormânt nenorociților! L-ați lăsat să moară sub ochii voștri! Ne vedem în instanță, jigodiilor! AȚI LĂSAT UN COPIL FĂRĂ TATĂ, O SOȚIE FĂRĂ SPRIJIN ȘI PRIETENI SINGURI! CÂT VĂ RABDĂ DUMNEZEU, MĂ INCONȘTIENȚILOR? Nimic nu îl mai aduce înapoi, nemernicilor! V-ați bătut joc! Odihnește-te în pace, scumpul meu tată! Nu va rămâne așa! Durerea și lacrimile nu ni le ia nimeni, iar pe tati nu îl mai aduce nimeni și nimic înapoi!”, a scris tânăra revoltată pe Facebook

Intr-un raspuns transmis pentru adevarul.ro, oficialii Spitalului Judetean de Urgenta Targu Mures au precizat doar ca la nivelul unitatii medicale “nu avem inregistrata o plangere/sesizare oficiala din partea familiei, motiv pentru care in acest caz nu a fost demarata o ancheta oficiala”.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns