fbpx

Fabrica de sârmă Dan Steel Group din Beclean, în procedură de faliment, caută investitori

Fabrica de sârmă Dan Steel Group Beclean, una dintre cele mai importante companii ale industriei metalurgice din Romania, aflată în procedură de faliment de la începutul anului, urmează să fie scoasă la licitație cu un preț de pornire de 25,9 milioane de euro plus TVA. CITR Filiala Cluj împreună cu Prime Insolv Practice, în calitate de lichidatori judiciari, organizează licitația în data de 28 aprilie 2023.

„Ne propunem să atragem potențiali investitori care să readucă la viață această fabrică cu o istorie de peste 30 de ani, care a fost unul dintre principalii angajatori ai orașului Beclean și totodată o importantă companie în industria metalurgiei din România. Proprietatea are toate utilitățile necesare și acces la calea ferată din incintă, fiind potrivită pentru diferite activități de producție. Pe lângă acestea, pe terenurile excedentare pot fi dezvoltate proiecte fotovoltaice. Valorificarea fabricii și implicit repornirea activității de producție va avea un impact pozitiv asupra zonei, oferind noi locuri de muncă”, a precizat Mariana Boiciuc, Senior Partner, CITR Filiala Cluj.

Fabrica de vânzare se află pe strada Valea Viilor nr. 3, în localitatea Beclean, județul Bistrița-Năsăud, activul fiind compus din teren de peste 40 de hectare, construcții cu o suprafață totală utilă de 75.460 de metri pătrați și echipamentele aferente. Proprietatea este delimitată de strada Valea Viilor și calea ferată la nord, la vest de strada Valea Viilor, iar la sud și est de terenuri libere.

Licitația va avea loc în data de 28 aprilie 2023 la ora 12:00, la sediul Prime Insolv Practice, situat în Bucureşti, Bulevardul Aviatorilor nr. 52, parter, ap. 1-2. Date suplimentare şi informații despre licitație se pot obține de pe http://sales.citr.ro/.

Înființată în 1991, societatea Dan Steel Group Beclean SA a avut ca principal obiect de activitate producția de metale feroase, sub forme primare și de feroaliaje (cuie, sârmă zincată, sârmă împletită, plasă sudată, panouri etc), destinate atât pieței interne, cât și celei externe (Ungaria, Polonia, Serbia, Cehia, Slovacia). Produsele fabricate de societate au fost destinate în special sectorului construcțiilor și al agriculturii, precum și altor ramuri ale industriei, care realizau bunuri de larg consum.

Declinul cifrei de afaceri a început în anul 2017 când diminuarea volumului de business a condus la reducerea capitalului de lucru precum și la creșterea semnificativă a gradului de îndatorare. Nu în ultimul rând, măsurile impuse în anul 2018 de Comisia Europeană asupra importurilor unor categorii de produse aparținând industriei siderurgice a obligat Dan Steel Group Beclean SA să își asigure materia primă din cadrul UE, în condiții contractuale mult mai oneroase pentru aceasta, și cu plata în avans, ceea ce a creat o presiune suplimentară asupra situației financiare a companiei.

Problemele au continuat și în ultimii ani când industria prelucrătoare a fost foarte afectată în ultimii ani pe fondul creșterii prețului energiei și al carburanților, de îngreunarea lanțurilor de aprovizionare, de diminuarea comenzilor și de creșterea costurilor de finanțare. Compania a acumulat datorii de peste 35 milioane euro.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!