fbpx
Roxana Cernea (sursa foto adevărul.ro)

Experta contabilă arestată a predat expertiza la Judecătorie a doua zi după termenul de judecată

Deși era în întârziere cu aproape două luni, experta contabilă Roxana Cernea a depus expertiza în cazul Oprișan la Judecătoria Cluj-Napoca a doua zi după termenul de judecată din 8 ianuarie. Bineînțeles că judecătorul a amânat cauza pentru data de 22 ianuarie, când va fi interesant ce va face în condițiile în care expertiza e la dosar, expertele sunt arestate și DNA susține că expertiza e măsluită.

Conform referatului DNA cu propunerea de arestare a expertelor contabile Roxane Cernea (fostă Pintea) din Cluj și Valentina Elena Mușuroiu din București, ”în cursul nopții de 7 spre 8 ianuarie 2015, Valentina Elena Mușuroiu a finalizat raportul de expertiză, iar, în aceeași zi, șoferul acesteia s-a întâlnit cu Ileana Cernea (Pintea), căreia i-a predat un set de documente reprezentând mai multe exemplare ale raportului de expertiză”.

Același document arată că experta din Cluj a vrut să depună expertiza chiar în ziua judecății, dar a depus-o a doua zi din cauză că nu mai era program la registratura Judecătoriei. “După ce suspecta Cernea a semnat, s-a deplasat la sediul CECCAR de unde a obținut avizele necesare și apoi a încercat să predea expertiza la Judecătoria Cluj-Napoca, dar nu a reușit să facă acest lucru deoarece registratura își încheiase programul cu publicul. În dimineața zilei de 9 ianuarie, Cernea a înregistrat la Judecătoria Cluj-Napoca și totodată a predat raportul de expertiză contabilă. Conform concluziilor raportului de expertiză contabilă întocmit de către Elena Mușuroiu și semnat de către Ileana Cernea (Pintea) și Liviu Macovei, prin faptele inculpaților cercetați în dosarul nr. 271/231/2010 nu s-a creat niciun fel de prejudiciu”, au mai reținut procurorii.

Amintim că termenul dat de judecător pentru realizarea expertizei, în 25 septmebrie, a fost de o lună și jumătate.

DNA menționează că Roxana Ileana Cernea a arătat că a semnat raportul de expertiză contabilă întocmit de către Mușuroiu fără a cunoaște argumentația pe care s-au fundamentat concluziile acestuia. “Prin faptele lor, Mușuroiu și Cernea au acordat inculpaților cercetați în dosarul aflat pe rolul Judecătoriei Cluj-Napoca ajutorul necesar pentru a împiedica tragerea lor la răspundere penală, stabilind în mod arbitrar, fără minime aparențe de imparțialitate și obiectivitate, o situație generatoare de consecințe juridice care alterează posibilitatea stabilirii adevărului într-o cauză dedusă judecății”, au constatat anchetatorii.

După ce a fost audiat la DNA București, președintele Consiliului Județean Vrancea a declarat senin: ”Marian Oprișan nu a comis nicio infracțiune și nu a intenționat să comită nicio infracțiune. Ba chiar eu sunt prejudiciat de această întâmplare care s-a produs în ultimele zile, pentru că probabil va trebui să se facă o nouă expertiză din acest punct de vedere și iar lungim un verdict într-un dosar pe care eu îl aștept de multă vreme. În rest, ce pot să vă spun? Asta e viața!”.

Cele două experte se află în arest preventiv. Detalii despre acuzații AICI.

Comments

comentarii

Scena Digitală, platforma online de teatru-film a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS), oferă abonaților, în luna august, premierele „De cealaltă parte a lumii”, „Povestea urșilor panda” și spectacolul cadou „Această beznă feroce”.... Citește mai mult
Luni, 2 August, în curtea spitalului Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, a avut loc concertul de muzică clasică „Muzica vindecă” din cadrul turneului NEW HOPE 2021.... Citește mai mult
Începând de luni, 2 august, Cluj-Napoca emite şi cărţi de identitate electronice. Prin acest proiect pilot vor fi emise 5.000 de cărţi de identitate electronică.... Citește mai mult
Meteorologii au anunțat un cod roșu de furtuni pentru mai multe localități din județul Cluj.... Citește mai mult

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

error: Alert: Conținut protejat !!