fbpx
Intrarea in parc

Contract reziliat pentru Parcul Feroviarilor. Redevență neplătită de CFR 1907 timp de 2 ani și jumătate

Compania Națională de Căi Ferate își cere la Tribunalul Comercial redevența pe care CFR 1907 trebuia să o plătească pentru Parcul Feroviarilor. Potrivit acțiunii judecătorești, aceasta nu a fost plătită doi ani și jumătate până la rezilierea contractului din 9 noiembrie 2014.

Parcă nu se mai termină procesele intentate societății Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA, care se confruntă cu mari probleme financiare. Recent, Compania Națională de Căi Ferate din România (CFR), prin sucursala regională CF Cluj, i-a intentat proces cu obiectul ”pretenții” la Tribunalul Comercial, în care cere achitarea cotei obligatorii lunare în asocierea pentru Parcul Feroviarilor.

Regionala CF a cerut instanței ”să oblige pârâta (CFR 1907 – n.red.) la plata cotei de 10 % din profitul net al asocierii pentru perioada 1 mai 2012 – 9 noiembrie 2014, valoare pe care o estimăm ca fiind de 681.750 lei, sumă ce ar reprezenta cota minimă asiguratorie începand cu a 25 -a lună de la data încheierii procesului verbal de predare -primire al terenului adus ca aport la asociere, precum și penalități de întârziere calculate la sumele datorate conform art 7.13 din contract, penalitate pe care o estimăm la valoarea de 148.567 lei la data de 30 noiembrie 2014.”. Amintim că în contractul de asocierea era prevăzută o cotă minimă asiguratorie lunară de 22.500 lei. În acțiunea de chemare în judecată se arată că în perioada 2012-2013, s-au emis 7 notificări pentru plata redevenței pe adresa CFR 1907, ultima din 3 octombrie 2014 fiind trimisă prin executor judecătoresc.

Amintim că în contractul făcut public de CLUJUST.ro se preciza la articolul 8.2 că Regionala poate cere rezilierea dacă nu se plătește redevența timp de 3 luni!

De asemenea, regionala a solicitat ”să constate rezilierea contractului de asociere în participațiune nr.1326/12.09.2006 conform art. 8 din contract, începând cu 9 noiembrie 2014.”. Contractul viza Parcul Feroviarilor în suprafață de 53.457 mp.  Obiectul contractului era ”asocierea părților, denumită în continuare ”Asocierea” în vederea realizării unei baze sportive cu toate dotările aferente, precum și a altor investiții imobiliare, având ca scop sprijinirea și susținerea activităților sportive, prin mijloace de infrastructură sau financiare.”

parcul feroviarilor cluj-napoca (44)
Din contract nu s-a realizat mai nimic, astfel că parcul a ajuns o ruină. CFR 1907 a amenajat doar un teren de fotbal pentru antrenamentele echipei. Pentru acesta, Regionala CFR solicită în acțiunea judecătorească o  despăgubirea aferentă dreptului de superficie pentru ”folosința terenului în suprafață de cca 3456 mp pe intervalul 28 martie 2011 până în prezent și în continuare pe toată perioada de existență a construcției (teren fotbal edificat de pârâta).” Despăgubirile au fost calculate la un preț minim de 1,01 lei/mp/lună și tot a reieșit o sumă de 155.818 lei cu TVA de plată de către club.

Dosarul se află în procedură prealabilă la Tribunalul Comercial Cluj. În data de 8 ianuarie a fost emisă comunicare către clubul CFR 1907 prin care este înștiințat că trebuie să depună întâmpinare, altfel își va pierde dreptul de a depune probe în proces.

CFR 1907 mai are un proces la Judecătoria Cluj-Napoca cu Compania de Căi Ferate din România, unde este acuzată că ascunde acte contabile referitoare la asocierea pentru stadionul din Gruia.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns