fbpx

Evoluția criminalității în Cluj-Napoca în 2018. A crescut numărul lovirilor

În 2018, în Cluj-Napoca, a crescut numărul lovirilor și a altor violențe, se arată în evaluarea Poliției municipiului, trimisă de comisarul șef Ciprian Rus la Consiliul Local, care o va avaliza în ședința din 6 februarie.

Pe parcursul anului 2018, Poliția Municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată (prin plângere, denunț, acte încheiate de alte organe de constatare prevăzute de lege sau sesizare din oficiu) despre comiterea unui număr de 8.876 de infracțiuni, înregistrându-se o scădere procentuală de -2,88% a criminalității sesizate, comparativ cu anul precedent.

Criminalitatea sesizată are următoarea distribuție:

  • 77,87% sunt infracțiuni judiciare
  • 3,84% sunt infracțiuni economico-financiare
  • 18,24 sunt infracțiuni de altă natură

”Infracțiunile contra persoanei (1.975) au înregistrat o ușoară creștere (+7,42%), ca uamre a creșterii numărului infracțiunilor de loviri sau alte violențe sesizate (+14,98%).

Infracțiunile contra patrimoniului (5.598) constituie cea mai importantă grupă de infracțiuni (63,06% din totalul infracțiunilor sesizate) în jurul căreia se concentrează activitatea noastră, protejarea patrimoniului public și privat constituind o prioritate a Poliției Române.

Din această categorie de criminalitate, furturile au o pondere de 69,82%, fiind sesizate 3909 astfel de fapte, în scădere față de perioada similară a anului 2017”, se arată în evaluarea Poliției Cluj-Napoca.

În zona de competență a Poliției municipiului Cluj-Napoca au fost înregistrate 1.124 infracțiuni stradale.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina