fbpx

Euroins scapă de faliment. Instanța a respins cererile dealerilor auto

Automobile Bavaria și-a retras cererea, iar celelalte cinci cereri de deschidere a procedurii falimentului împotriva firmei de asigurări Euroins România au fost respinse de instanța Tribunalului Ilfov.

Soluția pe scurt:In temeiul art. 406 Cod procedura civila, ia act de renuntarea la judecata cererii de deschidere a procedurii falimentului formulata de creditoarea AUTOMOBILE BAVARIA, impotriva societatii de asigurare/reasigurare EUROINS ROMANIA ASIGURARE REASIGURARE SA.

Admite exceptia lipsei calitatii procesuale active a reclamantilor, invocata de debitoare.

Respinge cererile de deschidere a procedurii falimentului formulate impotriva societatii de asigurare/reasigurare, EUROINS ROMANIA ASIGURARE REASIGURARE SA, ca fiind formulate de persoane care nu au calitate procesuala activa.

Cu drept de a formula apel in termen de 7 zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Tribunalul Ilfov.

Pronuntata prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei instante, in temeiul art. 396 alin.2 Cod procedura civila, la data de 23.10.2020.”

Amintim că, în această săptămână, directorul general al Euroins România, Mihai Tobescu, a scăpat de suspendarea dispusă de ASF împotriva sa, după ce a câștigat contestația formulată în instanță.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a pierdut, la Curtea de Apel București, procesul intentat de directorul general al Euroins, Mihai Tobescu. Acesta a contestat decizia prin care Euroins, unul dintre cei mai mari asiguratori RCA de pe piață, a fost sancționat cu o amendă de 100.000 de lei și prin care s-a dispus, totodată, suspendarea directorului general pe o perioadă nedeterminată.

Curtea de Apel Bucureşti a admis cererea de contestație formulată împotriva deciziei Autorității și a dispus suspendarea deciziei până la judecarea cererii de anulare a actului administrativ.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns