fbpx

Șase dealeri auto, între care ATP Motors și Automobile Bavaria, au cerut insolvența asiguratorului Euroins

Șase dealeri auto, între care ATP Motors și Automobile Bavaria, au calitatea de creditori într-un dosar aflat pe rolul Tribunalului Ilfov în care se cere deschiderea procedurii insolvenței împotriva firmei de asigurări Euroins.

Asigurătorul cu acționariat bulgar are probleme și cu alte nume mari din domeniu, printre care Automobile Bavaria (cel mai mare dealer BMW din România) sau ATP Motors, unul dintre cei mai mari dealeri Mercedes din Ardeal și din țară, scrie Economica.net

Procesul surprinde prin numărul celor care îl intentează (șase firme) și, mai ales, prin numele unora dintre creditori, companii de dimensiuni mari din domeniul auto și nu persoane fizice sau service-uri relativ mici și cu tradiție în zona litigiilor cu asigurători, așa cum se întâmpla până acum.

Printre creditorii din dosarul la care facem referire se numără Automobile Bavaria, cel mai mare dealer BMW și companie cu afaceri de 415 milioane de euro în 2019, sau ATP Motors, dealer și service Mercedes care domină județele Maramureș, Bihor și Bistrița Năsăud și care are o prezență importantă și în Cluj. Celelalte firme sunt service-uri și dealeri din Moldova,București și Ardeal, anume Mat Color Auto, Motors Mivado(concesionar Fiat Chrylser în Baia Mare) și RM Motors Company.

Potrivit unor surse neoficiale, sumele invocate de fiecare creditor în parte nu sunt foarte mari, fiind de ordinul zecilor de mii sau sutelor de mii de euro, iar, cumulat, întregul dosar nu sare de un milion de euro.

Dosarul a fost declinat de la Tribunalul București în noiembrie 2019, dar de atunci au fost amânări. Clujust vă va ține la curent cu mersul acestuia.

Comments

comentarii

HOROSCOP 4 august 2021. Află ce zodie va primi o sumă mare de bani și ce nativ este arogant cu persoanele din jur.... Citește mai mult
Viceprimarul Dan Tarcea a vorbit, marți, despre proiectul care prevede realizarea metroului de la Cluj, precizând că acesta este unul care „are maturitate”, fiind cuprins în PNRR.... Citește mai mult
Divizia 4 Infanterie „Gemina” sărbătorește 105 ani de istorie și tradiție militară.... Citește mai mult

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

error: Alert: Conținut protejat !!