Eliberarea Parcului Feroviarilor de sub ocupația CFR-istă, atât a clubului de fotbal, cât și a Căilor Ferate Române, depinde acum de administratorul judiciar al FC CFR 1907 Cluj SA. Reprezentanții Căi Ferate Române au precizat pentru CLUJUST.ro că i-au cerut să se pronunțe asupra rezilierii contractului încheiat cu societatea aflată acum în insolvență, după care sunt de acord să-l predea la Primărie.
”Referitor la solicitarea Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, privind propunerea de transfer a dreptului de proprietate asupra terenului pe care se află Parcul Feroviarilor, Sucursala Regională CF Cluj (SRCF Cluj) a transmis, autorităţilor locale, acordul de principiu. Observaţiile privind regimul juridic se referă la faptul că SRCF Cluj are doar drept de administrare asupra terenului în cauză, obţinut prin Decizia nr.416/10.05.1989, emisă de Consiliul Popular Cluj.”, a răspuns biroul de presă al CFR SA.
Parcul în suprafață de 53.457 mp face obiectul unui contract de asociere, încheiat în anul 2006, între CNCF CFR SA prin Sucursala Regională CF Cluj şi SCS CF CFR Ecomax SA Cluj (actualmente Fotbal Club CFR 1907 CLUJ SA.
SRCF Cluj a chemat în instanţă CFR Ecomax SA Cluj pentru rezilierea contractului, însă, asupra societăţii s-a dispus deschiderea procedurii de insolvenţă, fiind numit administrator judiciar societatea profesională RTZ Partners, condusă de Răzvan Zăvăleanu.
”SRCF Cluj a înaintat deja o notificare administratorului judiciar, prin care solicită pronunţarea acestuia asupra rezilierii contractului de asociere.”, au transmis reprezentanții Societății de Căi Ferate.
Compania Națională de Căi Ferate CFR SA, cu care clubul s-a asociat și pentru a folosi stadionul din Gruia, este trecută în tabelul creditorilor și are de primit 1.801.167 lei. Compania de Stat apare ca și creditor chirografar.