fbpx

Două întrebări anulate și trei răspunsuri modificate în urma contestațiilor la examenul de absolvire a INPPA

În urma contestațiilor depuse de candidații de la examenul de absolvire a INPPA, au fost anulate două întrebări, una de la disciplina OEPA și una de la drept civil, iar la alte trei întrebări de la civil s-au modificat răspunsurile corecte.

În procesul verbal al Comisiei Naționale de Examen privind soluționarea contestațiilor la baremul de evaluare și notare formulate de candidații care s-au prezentat la proba de examen din data de 24 noiembrie 2019, se arată următoarele:

”Analizând contestațiile la formularea subiectelor și stabilirea baremului de evaluare și notare la proba de examen din data de 24 noiembrie 2019, precum și opiniile formulate de membrii Comisiei de soluționare a contestațiilor la barem,

CONSTATĂ ŞI DISPUNE URMĂTOARELE:

I. La disciplina Organizarea și exercitarea profesiei de avocat, se anulează întrebarea 3 de la G1 (respectiv întrebarea 7 de la G2, întrebarea 3 de la G3 și întrebarea 9 de la G4). Pentru această întrebare se va acorda punctajul corespunzător tuturor candidaților. Celelalte contestații depuse la disciplina Organizarea și exercitarea profesiei de avocat se resping ca nefondate.

II. La disciplina Drept civil
– se admit contestațiile privind întrebarea 12 de la G1 (respectiv întrebarea 18 de la G2, întrebarea 13 de la G3 și întrebarea 17 de la G4) în sensul că raspunsul de la lit. C va fi considerat greșit. Întrebarea va avea un singur răspuns corect, cel de la lit. B.

– se anulează întrebarea 16 de la G1 (respectiv întrebarea 20 de la G2, întrebarea 16 de la G3 și întrebarea 16 de la G4). Pentru această întrebare se va acorda punctajul corespunzător tuturor candidaților.

– se admit contestațiile privind întrebarea 17 de la G1 (respectiv întrebarea 17 de la G2, întrebarea 14 de la G3 și întrebarea 18 de la G4) în sensul că raspunsul de la lit. C va fi considerat greșit. Întrebarea va avea un singur răspuns corect, cel de la lit. B.

– se admit contestațiile privind întrebarea 20 de la G1 (respectiv întrebarea 12 de la G2, întrebarea 15 de la G3 și întrebarea 15 de la G4) în sensul că raspunsul de la lit. B va fi considerat greșit. Întrebarea va avea un singur răspuns corect, cel de la lit. A.

Celelalte contestații depuse la disciplina Drept civil se resping, ca nefondate.

III. La disciplina Drept procesual civil, se resping toate contestațiile ca nefondate

IV. La disciplina Drept penal, se resping toate contestațiile ca nefondate.

V. La disciplina Drept procesual penal, se resping toate contestațiile ca nefondate.”

Iată cum arată un barem corectat în urma contestațiilor:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download

Subiectele și baremul inițial

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina