Avocatele clujence, premiate la Concursul international de contracte (sursa foto Borys Skrzynski - OIRP Warszawa - FBE)

Două avocate din Cluj s-au clasat pe locul 2 la a doua ediție a Concursului Internațional de Contracte FBE!

Două tinere avocate din Cluj s-au clasat pe locul 2 la Concursul Internațional de Contracte organizat de Federația Barourilor din Europa (FBE), în 12-14 mai, la Varșovia.

Concursul organizat de FBE este dedicat tinerilor avocați. Inițiatorul și gazda concursului este Baroul din Varșovia, concursul având loc la sediul baroului. Negocierile cu privire la acordurile în comerțul internațional au durat timp de două zile. Au intrat în competiție opt echipe din Polonia, Belgia, Bulgaria, România, Spania și Regatul Unit.

Locul I a fost ocupat de echipa Baroului Sofia: Velichka Ivanova Almicheva și Nikoleta Vladimirowa Rachev. Locul al doilea a revenit echipelor din Madrid (Francisco Javier Martinez Diaz si Sora Shini Park) și Cluj (Gabriela Bucătariu și Lia Sabou), care au fost la egalitate.

Echipa din Cluj în timpul competiției

Judecători „invizibili“ au avut sarcina de a observa toate echipele și de a evalua contractele în lucru. Următoarea sarcină a fost de a verifica contractele negociate.  ”Fiecare dintre judecătorii au primit o listă de cerințe la care trebuie să acorde atenție în timpul evaluării lor – a explicat Carmen Pérez Andújar din Baroul Madrid. Potrivit acesteia, de la început au existat două echipe care au ieșit în evidență.

Participanții au apreciat seriozitatea și nivelul ridicat al competiției. “A fost o experiență care poate fi utilă oricărui avocat, inclusiv prin prisma faptului că au fost până la urmă discuții concrete purtate cu avocați care își desfășoară activitatea în alte sisteme de drept, ducând astfel negocierile în sfera dreptului internațional. Nivelul competiției a fost unul ridicat, având în vedere seriozitatea și implicarea cu care atât organizatorii, cât și participanții au tratat cele două etape de negocieri. Toate echipele și-au pus în valoare abilitățile pe parcursul a 4 ore de negocieri, în 2 zile diferite și cu parteneri de discuție diferiți, pornind de la câteva detalii de speță interpretate de fiecare dintre noi prin prisma pregătirii și viziunii pe care am avut-o, inclusiv ca urmare a experienței noastre din practică. Cel puțin pentru noi, experiența a fost una complexă, având în vedere că negocierile s-au finalizat pozitiv în ambele etape de negocieri, însă total diferit, adaptându-ne de fiecare dată partenerilor de discuții și specificului discuțiilor.”, ne-a spus avocata Gabriela Bucătariu de la LMS și Asociații.

”Participarea la acest concurs a fost o experiența interesantă, atât din punct de vedere profesional, cât și cultural. Am avut ocazia sa întâlnim avocați bine pregătiți, competitivi, din tari precum Anglia, Belgia, Bulgaria, Polonia și Spania, ceea ce a făcut ca nivelul competiției sa fie unul ridicat. Totodata, ne bucurăm ca am avut onoarea și plăcerea sa reprezentam Baroul Cluj la nivel internațional, context in care încurajam participarea tinerilor avocați la astfel de evenimente. Cred ca este important ca fiecare dintre noi sa conștientizeze ca trebuie sa ne implicam cât mai mult in astfel de activități care conferă un plus de imagine atât profesiei noastre, cât și Romaniei, la nivel european.”, a precizat avocata Lia Sabou.

Avocatul clujean Călin Iuga, membru în Comisia Barourilor din Est din cadrul FBE, a făcut parte din juriul competiției. ”Felicitări colegelor noastre Lia Sabou și Gabriela Bucatariu pentru onoarea adusă Baroului Cluj prin câștigarea locului doi la a doua ediție a concursului de contracte internaționale organizat sub egida FBE. Premiile au fost acordate de vicepresedintele FBE Michele Lucherini. Au participat echipe din Anglia, Belgia, Spania, Polonia, Bulgaria și Romania! Bravo fetelor! Mulțumim Baroului pentru mandatul acordat colegelor noastre și colegilor care au fost alături de noi!”, a scris pe Facebook avocatul Călin Iuga, membru al juriului.

Călin Iuga, vicepreședintele FBE, Michele Lucherini. Lia Sabou, Gabriela Bucătariu și Carmen Perez

A fost un concurs greu, cu echipe egale ca valoare, iar departajarea a fost foarte dificila de făcut, dovada fiind acordarea pentru prima data a premiului II la doua echipe. Premiul face dovada calității profesiei de avocat din Romania in ciuda greutăților pe care le întâmpina și conferă încredere in generațiile tinere de avocați”, a adăugat avocatul Călin Iuga din Baroul Cluj.

Sponsorii ediției a doua a Concursului International de Contract au fost firma de avocatură Witold Modzelewski și Deloitte Legal.

Anul acesta, a fost a doua ediție a competiției dedicate tinerilor avocați. Și la prima ediție, din 2016, alte două avocate din Cluj au fost pe locul 2.

Comments

comentarii

Electric Castle, unul dintre cele mai așteptate evenimente muzicale din România, nu a scăpat nici în acest an de ploaie.... Citește mai mult
După mai multe zile de caniculă, cerul din municipiul Cluj-Napoca şi din comuna Floreşti s-a întunecat şi a venit o ploaie torenţială.... Citește mai mult

Lasă un răspuns