fbpx
Tinerele avocate din Cluj, Clara Bârsan și Bianca Racolța, în centrul imaginii

Două tinere avocate din Cluj s-au clasat pe locul 2 la un concurs internațional de contracte

Două tinere avocate din Cluj s-au clasat pe locul 2 la prima ediție a Concursului Internațional de Contracte, organizat de Federația Barourilor din Europa și Baroul Varșovia. Competiția a fost câștigată de o echipă din Baroul Istanbul, Turcia. Negocierile contractelor comerciale internaționale au durat trei zile și au fost încinse. Din juriu a făcut parte și avocatul Voicu Sârb, cel mai tânăr consilier din Baroul Cluj.

Concursul Internațional de Contracte organizat de FBE este dedicat tinerilor avocați din toată Europa. Anul acesta, competiția a avut loc între 7-9 octombrie. S-au înscris zece echipe din Germania, Polonia, România, Spania și Turcia.

concurs-contracte-fbe-racolta-si-barsan

Acesta este un nou pas în eforturile noastre pentru a face programul nostru de pregătire mai atractiv pentru tinerii avocați și să-i ajutăm să-și dezvolte aptitudinile profesionale la nivel internațional”, a spus Włodzimierz Chróścik, decanul Baroului Varșovia.

Potrivit avocatului Mariusz Maciejewski din Baroul Varșovia, ”a fost o experiență unică să observ cum participanții din diverse sisteme de drept, culturi și modele de educație juridică negociază contracte în condiții similare cu viața reală. A fost o experiență educațională de nivel ridicat pentru noi”

Discuțiile au fost interesante și încinse, iar participanții s-au luptat așa cum ar fi făcut în adevărate negocieri de business. De asemenea, s-au confruntat cu provocări neașteptate, cum ar fi negocierile prin Skype- echipa de la Ankara nu a ajuns la Varșovia, dar a reușit să ia parte la concurs prin videoconferință. Participanții au fost bine primiție, ceea ce asigură o cooperare de lungă durată în viitor și în organizarea unei viitoare ediții a competiției.

Primul loc a fost câștigat de Sezil Durmuş și Selim Arda Gűrata din Turcia (Baroul Istanbul), iar pe locul 2 s-au clasat Bianca Denisa Racolța și Clara Andreea Bârsan din România (Baroul Cluj). Pe locul 3, la egalitate, s-au clasat echipa formată din Borja Llonin Blasco și Alba Llamosas Marques din Spania (Bilbao) și alta din Istanbul, formaă din Göktuğ Can Burul și Artemis Tosun.

racolta-si-barsan-2-fbe-bs-5947

Voicu Sârb (în picioare)
Voicu Sârb (în picioare)

Clujencelor le-a lipsit, în prima zi a competiției, șansa de a-și evidenția mai bine calitățile, având parteneri de negociere mai reținuți, care au fost probabil surprinși de calitatea contractului (draft-ului) echipei din Cluj. In schimb, au imbunatatit percepția juriului (in ce le privește) in a doua zi a competiției, când au făcut față cu succes si unei provocări suplimentare: negociere prin Skype, cu partener din Ankara.”, a spus avocatul Voicu Sârb. Despre experiența de jurat, acesta ne-a declarat: ”In juriu a fost o experiența inedită, interesantă si utilă, alături de alți 5 colegi din străinătate, împreuna cu care am avut de făcut o alegere dificila, echipele fiind bine pregătite”

Marele premiu a constat în finanțarea participării la conferința FBE din Luxembourg, din 13-15 octombrie, plus 500 euro pentru cheltuieli cu transportul.

Comments

comentarii

România are un deficit cronic de medici neonatologi, specializare care înregistrează cel mai mare procent de posturi vacante raportat la posturile ocupate.... Citește mai mult
1,3 milioane de lei de la bugetul local vor fi pentru organizarea ediției din 2024 a Zilelor Clujului. Ediția din acest an va avea loc în perioada 30 mai-2 iunie.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!