fbpx
Tinerele avocate din Cluj, Clara Bârsan și Bianca Racolța, în centrul imaginii

Două tinere avocate din Cluj s-au clasat pe locul 2 la un concurs internațional de contracte

Două tinere avocate din Cluj s-au clasat pe locul 2 la prima ediție a Concursului Internațional de Contracte, organizat de Federația Barourilor din Europa și Baroul Varșovia. Competiția a fost câștigată de o echipă din Baroul Istanbul, Turcia. Negocierile contractelor comerciale internaționale au durat trei zile și au fost încinse. Din juriu a făcut parte și avocatul Voicu Sârb, cel mai tânăr consilier din Baroul Cluj.

Concursul Internațional de Contracte organizat de FBE este dedicat tinerilor avocați din toată Europa. Anul acesta, competiția a avut loc între 7-9 octombrie. S-au înscris zece echipe din Germania, Polonia, România, Spania și Turcia.

concurs-contracte-fbe-racolta-si-barsan

Acesta este un nou pas în eforturile noastre pentru a face programul nostru de pregătire mai atractiv pentru tinerii avocați și să-i ajutăm să-și dezvolte aptitudinile profesionale la nivel internațional”, a spus Włodzimierz Chróścik, decanul Baroului Varșovia.

Potrivit avocatului Mariusz Maciejewski din Baroul Varșovia, ”a fost o experiență unică să observ cum participanții din diverse sisteme de drept, culturi și modele de educație juridică negociază contracte în condiții similare cu viața reală. A fost o experiență educațională de nivel ridicat pentru noi”

Discuțiile au fost interesante și încinse, iar participanții s-au luptat așa cum ar fi făcut în adevărate negocieri de business. De asemenea, s-au confruntat cu provocări neașteptate, cum ar fi negocierile prin Skype- echipa de la Ankara nu a ajuns la Varșovia, dar a reușit să ia parte la concurs prin videoconferință. Participanții au fost bine primiție, ceea ce asigură o cooperare de lungă durată în viitor și în organizarea unei viitoare ediții a competiției.

Primul loc a fost câștigat de Sezil Durmuş și Selim Arda Gűrata din Turcia (Baroul Istanbul), iar pe locul 2 s-au clasat Bianca Denisa Racolța și Clara Andreea Bârsan din România (Baroul Cluj). Pe locul 3, la egalitate, s-au clasat echipa formată din Borja Llonin Blasco și Alba Llamosas Marques din Spania (Bilbao) și alta din Istanbul, formaă din Göktuğ Can Burul și Artemis Tosun.

racolta-si-barsan-2-fbe-bs-5947

Voicu Sârb (în picioare)
Voicu Sârb (în picioare)

Clujencelor le-a lipsit, în prima zi a competiției, șansa de a-și evidenția mai bine calitățile, având parteneri de negociere mai reținuți, care au fost probabil surprinși de calitatea contractului (draft-ului) echipei din Cluj. In schimb, au imbunatatit percepția juriului (in ce le privește) in a doua zi a competiției, când au făcut față cu succes si unei provocări suplimentare: negociere prin Skype, cu partener din Ankara.”, a spus avocatul Voicu Sârb. Despre experiența de jurat, acesta ne-a declarat: ”In juriu a fost o experiența inedită, interesantă si utilă, alături de alți 5 colegi din străinătate, împreuna cu care am avut de făcut o alegere dificila, echipele fiind bine pregătite”

Marele premiu a constat în finanțarea participării la conferința FBE din Luxembourg, din 13-15 octombrie, plus 500 euro pentru cheltuieli cu transportul.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina