fbpx
Roxana Beatrice Teslovan și Georgiana Doroftei

Două absolvente de Drept din Cluj au luat nota maximă la cea mai temută probă de la INM

Două absolvente de la Facultatea de Drept a Universității Babeș-Bolyai Cluj au luat nota maximă 10 la proba interviului, cea mai temută de la concursul de admitere în Institutul Național al Magistraturii. Au fost doar trei note maxime!

Chiar dacă anul acesta primul intrat la INM nu va mai fi din Cluj, Georgiana Doroftei și Roxana Beatrice Teslovan, absolvente de Drept la UBB Cluj au reușit să primească nota 10 la ultima probă, cea a interviului, la care au ajuns doar 312 candidați din cei peste 2700 înscriși la concurs.

Georgiana Doroftei, care și-a depus dosarul la Tribunalul Cluj, se apropie de primele poziții, după ce în urma primelor două probe (cunoștințe juridice și raționament logic) avea o medie de 8.21, fiind pe locul 31, iar prima Cristina Georgiana Rizoiu avea 8.89. De altfel, aceasta este a treia candidată care a luat 10 la interviu, fiind astfel prima intrată la INM. Și-a depus dosarul la Parchetul din Argeș și este absolventă a Universității București.

Proba interviului a fost o experienta inedită cu care nu m-am mai confruntat până acum, care m-a determinat sa-mi analizez îndeaproape motivația și abilitățile si pentru pregătirea căreia nu există metode prestabilite. De mare ajutor a fost îndrumarea doamnei profesoare Andrea Chis!”, a declarat, la cald, Georgiana Doroftei pentru Clujust.ro

Roxana Beatrice Teslovan, care și-a depus dosarul de însciere la Tribunalul Harghita, a avut după primele două probe media 7.57. Alți candidați din Cluj admiși la INM sunt Petruța Maria Cotoi, Călin Dediu, Bogdan Lucian Florian, Andrada Iulia Joldoș, Domnica Maria Kovacs, Paula Crina Pop, Stefania Georgiana Simion, Robert Tiberiu Szilagyi.

Profesoara Andrea Chiș: ”Îmi vine să sar în sus de bucurie. Sunt ca și copiii mei”

Candidații de la UBB Cluj au fost pregătiți pentru interviu din timpul ultimului an de studiu, o data pe luna, la cercul de procedura civilă ținut de lectorul Andrea Chiș. De asemenea, cei care au trecut de primele probe la INM s-au întâlni cu Andrea Chil, in Parcul Central din Cluj-Napoca, in 9 octombrie.

Am fost in jur de 30. Au venit si din alti ani si de la alte facultati, inclusiv din Suceava si de la Academia de Politie. Oameni pe care atunci i-am cunoscut si care au citit pe pagina mea de Facebook sau a grupului de procedura civilă. Acceptam pe oricine. A impartasi idei e o valoare pe care o practicam constant si altruist. Am vorbit si la cursul festiv despre asta. Anul acesta se pun pe grup nu doar cursurile inregistrate, ci si cele transcrise. Am invatat impreuna ca nu suntem in competitie, ci ne dezvoltam impreuna. Fiecare cat poate de mult. Sunt foarte mandra de integrarea si trairea valorilor comune si de toate realizarile lor! Imi vine sa sar in sus de bucurie. Sunt ca si copiii mei. Pastrez legatura cu ei, nu doar cu cei de la INM.”, a declarat lectorul universitar Andrea Chiș, judecătoare la Curtea de Apel Cluj.

Anul acesta, au fost puse la bătaie 200 de locuri la INM, 130 pentru viitori judecători și 70 pentru viitori procurori.

Rezultatele la proba interviului

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina