fbpx

Dosar penal pentru o mamă care a refuzat internarea fetiței sale depistată pozitiv la Covid 19, dar fără simptome

Polițiștii fac dosare penale celor care refuză internarea, deși multe persoane depistate pozitiv sunt refuzate la internare pentru lipsa de locuri în spitale.

În contextual actual, tot mai multe persoane depistate pozitiv la Covid 19, ca urmare a testării din proprie inițiativă, sună disperate la DSP-urile din țară, pentru a fi luate în evidență și pentru a fi îndrumate cu privire la conduita pe care trebuie să o adopte, însă de cele mai multe ori, DSP ignoră cazurile noi.

Au fost și cazuri în care persoane depistate pozitiv, cu simptome grave, nu au fost primite în spital din lipsă de locuri.

Paradoxal, în același timp, organele de poliție înregistrează dosare penale celor care refuză internarea sau se opun internării copiilor lor, care nu prezintă niciun simptom.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț, prin Biroul de presă, a anunțat că pe rolul parchetului au fost înregistrate două dosare ca au ca obiect săvârșirea infracțiunii dezădărnicirea combaterii bolilor” prevăzută de art. 352 alin. 1 C.P.

Una dintre cele două cauze penale are ca obiect, conform comunicatului parchetului din data de 19.10.2020, ,,sesizarea din oficiu a organelor de cercetare penală din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.5 Gârcina, județul Neamț, cu privire la faptul că, o persoană din localitatea  Dobreni, județul Neamț, s-a opus internării fiicei sale minore la  Spitalul județean de Urgență Piatra Neamț în vederea evaluării, copilul fiind confirmat pozitiv cu Covid 19, motivând faptul că acesta nu prezintă niciun simptom.”

Cea de-a doua cauză înregistrată are ca obiect,  conform comunicatului parchetului din data de 21.10.2020, ,,sesizarea din oficiu a organelor de cercetare penală din cadrul secției de Poliție nr.1 Borlești, județul Neamț, cu privire la faptul că, o persoană din localitatea Piatra Șoimului, județul Neamț, în vârstă de 50 de ani, confirmată pozitiv cu Covid 19, a refuzat internarea în Spitalul județean de Urgență Piatra Neamț”.

Comments

comentarii

31.000 de soldaţi ucraineni au fost ucişi în cei doi ani de la declanşarea invaziei ruse, potrivit președintelui Volodimir Zelenski.... Citește mai mult
Universitatea Cluj nu a reușit să marcheze niciun gol în meciul contra Sepsi OSK, în etapa cu numărul 27 din Superligă.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!