fbpx

Dosar penal pe numele unei tinere cu coronavirus, care a infectat alte șase persoane, din care 3 medici

O tânără de 26 de ani din Petroșani, județul Hunedoara, confirmată zilele trecute cu coronavirus, s-a ales cu dosar penal pentru că nu a respectat izolarea și a transmis COVID-19 la alte șase persoane.

Numărul total de persoane infectate cu coronovarirus din România a ajuns la 59, după ce au fost confirmate șase cazuri deodată.

”Cele 6 persoane au intrat în contact cu femeia din Hunedoara, 26 de ani, care nu a respectat izolarea la domiciliu, întocmindu-i-se dosar penal.
Caz 54: Femeie, 58 ani, pacient,
Caz 55: Femeie, 74 ani, pacient
Caz 56: Femeie, 52 ani, pacient
Caz 57: Femeie, 45 ani, autoizolata la domiciliu, cadru medical
Caz 58: Femeie, 53 ani, autoizolata la domiciliu, cadru medical
Caz 59: Femeie, 45 ani, autoizolata la domiciliu, cadru medical”, a transmis Ministerul Sănătății.

Codul penal pedepsește zădărnicirea combaterii bolilor la articolul 352, care prevede:

”(1) Nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

(2) Dacă fapta prevăzută în alin. (1) este săvârșită din culpă, pedeapsa este închisoarea de la o lună la 6 luni sau amenda.”

În aceast dimineață, Grupul de Comunicare Stategică anunțase 21 de dosare penale au fost înregistrate pentru zădărnicirea combaterii bolilor şi două pentru comunicarea de informaţii false, faptă prevăzută și pedepsită de art. 404 Cod Penal

Comments

comentarii

31.000 de soldaţi ucraineni au fost ucişi în cei doi ani de la declanşarea invaziei ruse, potrivit președintelui Volodimir Zelenski.... Citește mai mult
Universitatea Cluj nu a reușit să marcheze niciun gol în meciul contra Sepsi OSK, în etapa cu numărul 27 din Superligă.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!