fbpx

Doliu în justiție și în mediul universitar. A murit marele profesor Matei Basarab

Marele profesor Matei Basarab, de la care au învățat drept penal actual profesori, magistrați, avocați și celebri, a decedat, ieri seară, cu o lună înainte de a împlini 87 de ani.

Profesorul Matei Basarab a decedat la secția de terapie intensivă de la Spitalul Clujana, în urma unor probleme de sănătate. Anul trecut, de ziua lui, Clujust.ro i-a făcut o vizită la căminul de bătrâni în care locuia. Atunci, am realizat un amplu material, pe care vă invităm să-l citiți AICI. Clujust.ro a inclus articolul despre profesorul Basarab în anuarul Asociației Profesioniștilor din Presa Clujeană pe anul 2015.

Fostul profesor Matei Basarab a predat timp de 55 de ani, în principal la Facultatea de Drept a UBB Cluj și la Facultatea de Drept ”Dimitrie Cantemir” Cluj.

Dumnezeu să-l odihnească!

”Condoleanțe familiei și prietenilor și cele mai alese mulțumiri și prețuiri pentru cel care a fost unul dintre cei mai reputați penaliști ai României!
Dumnezeu să-l odihnească!”, a transmis Consiliul Studenților Facultății de Drept a Universității „Babeș-Bolyai.

Pe pagina de Facebook a Facultății ”Dimitrie Cantemir” Cluj a fost scris următorul mesaj: ”Colectivul Facultăţii de Drept “Dimitrie Cantemir” Cluj-Napoca anunță cu nespusă durere în suflet încetarea din viaţă a profesorului universitar dr. MATEI BASARAB.

Domnul profesor a fost un membru de excepţie al comunităţii academice, îndrumător al paşilor nenumăratelor generaţii de studenţi, masteranzi şi doctoranzi. Opera sa ştiinţifică este una de referință, mai ales in domeniul dreptului penal.

De o inegalabilă căldură sufletească, venind în ajutorul tuturor celor ce apelau la Domnia Sa, dispariţia domnului profesor universitar dr. MATEI BASARAB lasă un imens gol în sufletele tuturor celor care l-au cunoscut.

Suntem alături de durerea familiei în acest ceas de mare cumpănă. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”

(Puteți lăsa mesaje de condoleanțe și gânduri de adio despre marele profesor la rubrica comentarii de mai jos sau să trimiteți pe adresa office@clujust.ro și le vom adăuga în acest articol)

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina