Doi soți avocați din București au făcut scandal la Tribunalul Cluj. Le-au ordonat jandarmilor să legitimeze jurnaliști VIDEO

Doi avocați din Capitală, soț și soție, i-au uimit pe jandarmii de la Tribunalul Cluj cu comportamentul lor. Aceștia i-au luat la rost și le-au dat ordine jandarmilor, fiind deranjați de prezența reporterilor Clujust și Antena 3 CNN la un proces și de faptul că s-a filmat pe holul instanței.

Protagoniștii sunt Raluca Roxana Macarescu și Ștefan Daniel Macarescu, avocați în Baroul București din 2000, respectiv 2001.

Aceștia au venit la Tribunalul Cluj, el în calitate de șofer al soției care l-a reprezentat în instanță pe angajatul SRI Alexandru Dina (cu mască pe față în video), care a fost chemat în judecată de fosta parteneră de viață, care dorește modificarea programului cu cei doi copii din cauză că el este cercetat penal pentru rele tratamente aplicate minorilor, caz despre care s-a mai scris în presă.

Termenul de ieri al procesului nu a durat mult căci avocata Macarescu a depus un set de înscrisuri în ultimul moment, astfel că nici judecătorii și nici reclamanta Iolanda Covaci nu au apucat să le studieze, motiv pentru care s-a amânat procesul.

Pe lângă înscrisurile ce țin strict de caz, avocata Macarescu a depus două cereri adresate președinților Judecătoriei Cluj-Napoca și Tribunalului Cluj prin care le cere să observe așa-zisa presiune mediatică, atașând articole și materiale video.

La ieșirea din sala de judecată, colegul de la Antena 3 CNN lua câteva cadre, când bărbatul despre care apoi am aflat că este avocatul Daniel Macarescu s-a năpustit ca un interlop ca să nu fie filmat. Ulterior s-a comportat precum comandatul jandarmilor care asigură ordinea și paza în Palatul de Justiție Cluj. Avocatul îi ordona unui jandarm să ne legitimeze pe noi și a ajuns să fie el legitimat pentru că urla de se auzea în toată clădirea. Jandarmul i-a explicat că putem filma pe hol și că nu are motiv să ne legitimeze căci suntem jurnaliști acreditați pe lângă Curtea de Apel.

”Îmi arătați cine i-a permis lui să filmeze aici! Să vină șeful dvs!”, i-a strigat Macarescu jandarmului care chiar era șeful de dispozitiv.

 

Avocatul ne-a cerut cu tupeu să ștergem ce am filmat și a reluat ordinele: ”Să-i legitimați și pe el și pe el!”, în timp ce gesticula ostentativ din mâini.

@clujust

♬ sunet original – Clujust

Momentul apoteotic a fost cand Stefan Macarescu a scos telefonul si a spus ca suna la 112 “sa vina sa faca perchezitie” in telefonul reporterului Clujust. Probabil si-a dat seama de penibilul situatie si nu a sunat.

La plecare, cei doi soți avocați ne-au spus pe un ton amenințător că ”ne mai întâlnim noi”.

Comments

comentarii

Bacalaureatul 2024 începe luni, 17 iunie, cu probele de evaluare a competențelor. Peste 134.000 de candidaţi înscrişi în sesiunea iunie-iulie a Bacalaureatului vor susține proba orală la Limba şi literatura română.... Citește mai mult
Legendele tenisului mondial Andre Agassi, Steffi Graf, Simona Halep şi Andrei Pavel, au făcut show, sâmbătă, într-un meci de dublu care i-a încântat pe spectatorii prezenți la Sports Festival.... Citește mai mult

Lasă un răspuns