Doi polițiști, trimiși în judecată după ce un pensionar pe care l-au imobilizat a murit

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș au trimis în judecată doi polițiști sub acuzația de purtare abuzivă și loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Mai exact, unul dintre ei a pus genunchiul pe gâtul bătrânului care era la pământ.

Cazul scandalos s-a desfășurat în 16 aprilie 2021, când un pensionar de 63 de ani a decedat sub genunchiul unui agent de poliție, în timpul unei intervenții. Alexandru Barbu a decedat după ce a fost imobilizat de către doi polițiști.

După mai bine de doi ani de la acest incident care scandaliza opinia publică la vremea respectivă, dosarul a fost finalizat, iar cei doi polițiști au fost trimiși în judecată.

Incidentul a avut loc la un restaurant situat în zona Autogării Sud din Pitești, în dimineața zilei de 16 aprilie 2021. Pentru că în incinta respective izbucnite un incendiu, iar Alexandru Barbu a refuzat să părăsească localul acesta a fost imobilizat de oamenii legii. Din nefericire bărbatul s-a stins sub genunchiul uneia dintre cei doi agenți de poliție prezenți la intervenție, în urma unui infarct.

„Cauza imediată de deces a fost asfixia mecanică provocată de comprimarea părţilor moi ale gâtului şi de torace. Victima avea mai multe leziuni traumatice în zona craniană, la gât şi torace. Moartea bărbatului a fost una violentă”, declara, în aprilie 2021, Dan Manu, medicul şef legist din Argeş.

DRĂGHICI DANIEL PETRUŢ Inculpat
FLOREA ILIE Inculpat
Gheorghe Ştefania domic. ales Parte civilă
Barbu Gherghina domic. ales Parte civilă
Gheorghe Mihaela Elena domic. ales Parte civilă
Barbu Teodora Parte civilă
INSPECTORATUL DE POLIŢIE ARGEŞ Parte responsabilă civilmente

Comments

comentarii

Electric Castle, unul dintre cele mai așteptate evenimente muzicale din România, nu a scăpat nici în acest an de ploaie.... Citește mai mult
După mai multe zile de caniculă, cerul din municipiul Cluj-Napoca şi din comuna Floreşti s-a întunecat şi a venit o ploaie torenţială.... Citește mai mult

Lasă un răspuns