fbpx

DNA: Viceprimarul Anna Horvath și-a folosit influența pe lângă funcționari pentru un proiect imobiliar

Procurorii DNA CLuj au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile față de Anna Horvath, viceprimar al municipiului Cluj Napoca, cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. Horvath și-ar fi folosit infuența pentru urgentarea avizării unui proiect imobiliar, primind la schimb 60 de abonamente la Untold și Electric Castle, pe care să le dea voluntarilor din campania electorală. 

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada februarie – mai 2016, inculpata Horvath Anna, în calitate de viceprimar al municipiului Cluj Napoca, și-a folosit influența pe lângă funcţionari publici din cadrul Primăriei pentru urgentarea avizării unui proiect imobiliar în care un om de afaceri avea interese economice.

Derularea acestui proiect imobiliar presupunea obţinerea în prealabil a mai multor documente: eliberarea unui certificat de urbanism, confirmarea unui aviz de oportunitate, concesionarea unei suprafeţe de teren, eliberarea autorizaţiei de construire.

Pentru demersurile pe care le-a făcut pe lângă funcționari cu atribuţii în domeniul urbanismului şi autorizării lucrărilor de construcţii, inculpata Horvath Anna a pretins omului de afaceri procurarea şi remiterea unui număr de 60 de abonamente (având o valoare totală de circa 20.000 lei) la două festivaluri de muzică, pe care să le ofere ulterior ca stimulent voluntarilor care o sprijineau în cadrul campaniei electorale.

Cele două persoane au convenit să disimuleze remiterea abonamentelor sub forma încheierii unui contract de sponsorizare, urmând ca viceprimarul Horvath Anna să indice omului de afaceri datele de identificare ale unei persoane juridice cu care să fie încheiat acest contract.

De asemenea, în același context, inculpata Horvath Anna a promis că și după alegerile locale îl va ajuta pe același om de afaceri și în cazul altor proiecte imobiliare în care acesta din urmă avea interese economice.”

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpata Horvath Anna, trebuie să respecte următoarele obligaţii:

– să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei,

– să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat,

– să nu depăşească limita teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj,

– să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar,

– să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta, respectiv activitatea de viceprimar al Municipiului Cluj Napoca.

Inculpatei i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Potrivit EVZ.ro, omul de afaceri este Zsolt Fodor, patronul Euro GSM.

Sursele judiciare susţin că milionarul în euro care a fost invitat la audieri pentru a fi întrebat de procurorii DNA, despre modul cum a obţinut autorizaţia de construire a unui complex imobiliar în zona Borhanci din Cluj Napoca, unde se construieşte pe rupte, dar şi a unei terase restaurant, situată în cea mai veche piaţă pietonală a Clujului, piaţa Muzeului, este Fodor Zsolt.

Clădirea din Piaţa Muzeului, nr. 4, din Cluj este una care este inclusă în patrimoniul Ministerului Culturii, aceasta fiind cunoscută în Cluj Napoca ca Palatul Mikeş. Surse judiciare susţin că în faţa acestei clădiri funcţionează şi o terasă.

Potrivit EVZ, viceprimarul UDMR al Clujului, Ana Horvath şi-ar fi traficat influenţa pe lângă angajaţii de la Direcţia de Urbanism Cluj, în concret la Corina Ciuban, pentru a emite avizele necesare lucrărilor la Palatul Mikeş. În dosar se vorbeşte de infracţiunile de cumpărare de influenţă, trafic de influenţă şi luare de mită. Luni seară, după ce a ieşit din sediul DNA Cluj, viceprimarul Horvath a refuzat să facă declaraţii publice pe motiv că ar afecta bunul mers al anchetei.

Comments

comentarii

Mobilizare pentru recuperarea pieselor din tezaurul dacic furate din Muzeul Drents. La nivelul Guvernului a fost constituită o celulă de criză pentru coordonarea activităților de redobândire a artefactelor.... Citește mai mult
Papa Francisc susține că Biserica Catolică este deschisă pentru sărbătorirea Paştelui la aceeaşi dată în toată lumea creştină. „Un pas decisiv spre unitate”, spune pontiful roman.... Citește mai mult
Sărbători fericite!

Lasă un răspuns