fbpx

DNA: O parte din mită a intrat în firma deputatului Elena Uioreanu

Procurorii DNA arată în rechizitoriu că o parte din mita primită de Horea Uioreanu, 7.000 de lei lunar, mergeau în firma fostei soții, deputatul Elena Uioreanu.

EXTRAS DIN RECHIZITORIU

”O altă destinaţie dată de inculpatul Uioreanu Horea Dorin sumelor primite cu titlu de mită a fost de finanţare/creditare a societăţii Versatil UE Consult deţinută de fosta sa soţie. Astfel, aşa cum arată martorii Pop Răzvan Marius şi Condor Anamaria- contabila firmei, Pop Răzvan remitea lunar suma de 7.000 lei către martora Condor Anamaria. Potrivit mărturiei acesteia, în perioada decembrie 2012- decembrie 2013, sumele necesare achitării tuturor taxelor şi cheltuielilor din cadrul societăţii Versatil, care se ridicau la 7.000 lei lunar, erau primite exclusiv de la martorul Pop Răzvan Marius. Aceste sume se regăsesc atât în evidenţa laptopului percheziţionat informatic cât şi în extrasele de cont ale societăţii Versatil UE Consult, ele fiind destinate plăţii ratelor de leasing ale maşinii achiziţionate pe firmă, a ratelor la asigurarea casco, şi a celorlaltor cheltuieli aferente taxelor şi impozitelor. Potrivit evidenţei din calculator, în perioada aprilie 2013-decembrie 2013 Pop Răzvan a remis contabilei Condor Anamaria suma totală de 51.700 lei (echivalent a 11.750 euro) pentru ca aceşti bani să fie depuşi în numerar în contul societăţii Versatil UE Consult în vederea plăţii diverselor cheltuieli ale firmei. Notările din evidenţa electronică rezultată la percheziţia informatică se coroborează la detaliu cu evidenţa din extrasul de cont al SC Versatil UE Consult SRL comunicat la dosar de Banca Transilvania.

Astfel, în luna aprilie 2014 din tabelul – document denumit „evb” rezultă că au fost remişi contabilei Versatil 7.000 lei, sumă care a şi fost depusă de aceasta în contul societăţii cu explicaţia „depunere numerar” . La fel, în luna mai 2013, suma de 7.000 lei evidenţiată de martorul Pop Răzvan în calculatorul său se regăseşte în extrasul de cont al societăţii unde se arată că aceeaşi contabilă Condor Anamaria a depus suma de 7.000 lei . În luna iunie 2013 martorul Pop Răzvan a remis contabilei numai 5.000 lei şi exact această sumă se regăseşte depusă în contul societăţii Versatil. În lunile următoare regăsim câte 7.000 lei după care, în septembrie 2013, potrivit evidenţei calculatorului au fost remişi doar 6.000 lei, confirmat din nou de extrasul de cont. În luna octombrie 2013 mai regăsim în tabelul martorului Pop Răzvan suma de 7.000 lei iar în noiembrie 2013 suma de 5.000 lei, aceste două sume având corespondenţă exactă în extrasul de cont al societăţii Versatil.”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina