fbpx

DNA Cluj primește un spațiu în chirie de la Primărie

Serviciul Teritorial DNA Cluj va primi în curând un spațiu pe strada Dorobanților, vizavi de Tribunalul Cluj, ce aparține Primăriei Cluj-Napoca.

Publicația Ziardecluj.ro a anunțat că printre institutiile care au cerut spatii de la Primarie se numară si Directia Nationala Anticoruptie si Curtea de Apel Cluj. Multe din acestea se află intr-o stare deplorabila, deoarece cladirile sunt revendicate, iar institutia publica nu poate interveni pentru modernizarea lor.

Serviciul Teritorial Cluj al DNA a solicitat un spatiu cu alta destinatie de la Primaria Cluj-Napoca, pentru a-si putea desfasura activitatea in conditii optime. Comisia care se ocupa de gestionarea acestor spatii a decis, ieri, ca DNA Cluj sa beneficieze de o cladire, pe strada Dorobantilor nr.1. “Am dat acordul de principiu, deoarece acolo mai este nevoie de unele investitii. DNA a solicitat spatii suplimentare, deoarece angajatii serviciului sunt foarte inghesuiti, cate 6-7 persoane intr-un birou foarte mic”, a declarat consilierul local Dan Tarcea, membru al Comisiei mixte pentru spatii cu alta destinatie, pentru ziardecluj.ro

Clădirea unde este DNA Cluj
Clădirea unde este DNA Cluj

Contactat de CLUJUST, Dan Tarcea a precizat că este vorba de un spațiu de circa 900 metri pătrați în clădirea de pe strada Dorobanților, unde este și sediul Flora SA. ”Noi ne-am dat acordul, iar acesta va fi votat în consiliu local. Nu știu dacă la ședința din 9 iulie sau următoarea lună. În spațiu se vor face investiții atât de către Primărie, cât și de către Ministerul Public. Orice instituție poate solicita spații de la primărie”, a spus Tarcea. Prețurile pentru spații cu altă destinație sunt stabilite printr-o hotărâre de Consiliu Local din 2009, dar urmează să vedem la ce categorie de destinație va fi încadrată DNA și ce preț va plăti.

Serviciul Teritorial Cluj al DNA funcționează în clădirea de pe strada Dorobanților nr.8-10, ce aparține Ministerului Apărării Naționale și unde funcționează și Tribunalul Militar. Amintim că procurorii DNA Cluj l-au trimis în judecată în 2011 pe fostul primar Sorin Apostu, care, în final, a fost condamnat la 4 ani și 6 luni de închisoare.

Și conducerea Curții de Apel Cluj a cerut un spatiu de la Primarie pentru a muta o parte din activitatea Tribunalului Specializat. Consilierul Dan Tarcea spune că s-a găsit un spațiu tot de circa 900 mp pe bulevardul Eroilor, dar mutarea nu e sigură căci acolo funcționează o școală. Spațiu ar urma să fi liber doar în 2016.

Comments

comentarii

Mecanismul de redresare și reziliență european nu va fi prelungit după anul 2026. România a încasat până în prezent puțin peste 30% din fondurile europene și riscă să piardă miliarde de euro.... Citește mai mult
Arsurile la stomac sunt o formă de indigestie care apare atunci când acidul gastric se întoarce în esofag, tubul care leagă stomacul de gât. Oamenii pot să se refere la arsuri la stomac și ca reflux acid, iar boala de reflux gastroesofagian este rezultatul arsurilor la stomac frecvente și neplăcute.... Citește mai mult

Lasă un răspuns