Consilierii locali au votat ieri darea în administrare către DNA Cluj a unui imobil de circa 750 mp pe strada Dorobanților. Anterior, șeful DNA Cluj a solicitat circa 300 mp. De asemenea, acesta a cerut ca înainta de preluarea spațiului să se înlocuiască sistemul de încălzire, de iluminat și să se pună mai multe prize. Primăria s-a conformat și chiar face mai multe lucrări în valoare totală de jumătate de milion de lei.
În 29 aprilie 2015, procurorul șef DNA Cluj, Anca Mărincean, a depus o adresă scurtă la Primărie în care scria: Având în vedere că Serviciul Teritorial Cluj din cadrul Direcției Naționale Anticorupție se confruntă cu dificultăți generate de spațiul insuficient în care își desfășoară activitatea, vă rugăm să ne comunicați în regim de urgență dacă există posibilitatea de a ne sprijini instituțional în soluționarea acestei probleme, în sensul atribuirii unui spațiu cu destinație de birouri de circa 300 mp în municipiul Cluj-Napoca.”
În ”regim de urgență”, după două luni, primăria a răspuns că dă în folosință imobilul de pe strada Dorobanților nr.1 (sediul Flora). Procuroru Mărincean a replicat la răspunsul primăriei: ”În vederea asigurării bunei funcționări ca sediu al instituției noastre, vă comunicăm faptul că spațiul respectiv va putea fi preluat în mod efectiv, după efectuarea de către dumneavoastră, în calitate de proprietar, a următoarelor tipuri de lucrări:
- Efectuarea reparațiilor la sistemul de încălzire
- Înlocuirea și suplimentarea instalației electrice, a prizelor aferente precum și a corpurilor de iluminat, inclusiv analizarea posibilității racordării și contorizării distincte a spațiilor alocate DNA.”
Serviciul tehnic reparații imobile din cadrul Primăriei a întocmit referat în 14 septembrie cu mai multe lucrări necesare ”pentru a preda spațiul, în suprafață de aproximativ 450 mp, în stare normală de folosință”. Sunt prevăzute atât lucrări exterioare – la acoperiș, șarpantă, streașină, jgheaburi, burlane, fațade și soclu, cât și lucrări interioare – igienizări încăperi, înlocuire tâmplărire lemen, înlocuire pardoseli recu și calde, lucrări de instalații sanitare, înlocuire rețea apă-canal, lucrări de instalații încălzire. Valoarea lor se ridică la 550.000 lei, fără TVA, conform devizului.
Consilierii locali au votat ieri hotărârea privind darea în administrare a spațiului către DNA Cluj, în suprafață totală de 748,39 mp, împărțit în piviniță, două birouri la parter, 14 birouri la etaj, o sală de protocol la etaj, arhivă de 153 mp la mansardă și depozit plus casa lift de 179 mp.
Unul dintre inițiatorii hotărârii de Consiliu Local, consilierul PSD Claudia Anastase ne lămurește cum s-a ajuns la aproape 750 mp de la cei 450 mp prevăzuți inițial pentru DNA Cluj. ”Pentru imobilul respectiv și-au manifestat interesul încă două entități din Ministerul Justiției. Acestea însă au renunțat, iar DNA se afla în faza cea mai avansată în ce privește alocarea de fonduri pentru amenajarea spațiilor, astfel că a preluat toată suprafața.”, a precizat Anastase. Ceilalți inițiatori ai hotărârii sunt consilierii Adrian Mureșan, Radu Moisin, Anna Horvath, alături de primarul Emil Boc.