fbpx

Directorul Construcții Napoca a vorbit cu Horia Ciorcilă pentru o finanțare dedicată

Interceptările din dosarul lui Horea Uioreanu arată că directorul Construcții Napoca, Dan Șerban, îi spune lui Ioan Bene că a vorbit cu președintele Băncii Transilvania, Horia Ciorcilă, să acorde firmei o finanțare dedicată, condiție impusă la licitația anunțată de Aeroport pentru platforma Apron 4, aproape construită în întregime la acel moment.

Procurorii DNA Cluj au precizat în rechizitoriu:

”La data de 11 aprilie 2014, Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj RA, în calitate de autoritate contractantă a publicat anunţul de atribuire nr. 177756/11.04.2014 prin care a făcut public faptul că, contractul „Proiectare şi execuţie platformă de staţionare aeronave Apron 4” a fost atribuit asocierii SCC Napoca SA – SC Icco Systems SRL- SC Geo Arc SRL, sens în care a fost încheiat contractul nr. 61/07.03.2014 la o valoare de 15.809.458,56 lei.

Probele dosarului au stabilit că, la data publicării anunţului de atribuire, lucrările erau deja executate integral.

De altfel, la momentul depunerii ofertei în cadrul licitaţiei organizate de Aeroport, însuşi inculpatul Bene Ioan, într-o discuţie purtată la data de 5 februarie 2014 cu suspectul Şerban Tudor Dan, director general în cadrul SCC Napoca SA a recunoscut că lucrările erau deja executate:

ŞERBAN DAN TUDOR: Te-am sunat, de fapt dimineaţă mi-o trimis ăştia pe mail condiţiile de calificare la apron, o scos apronul pe 18 februarie.

BENE IOAN: Da.

ŞERBAN DAN TUDOR: Şi era acolo una să avem finanţare dedicată pe această lucrare de 16 milioane de lei, adică 4 milioane de euro. Am vorbit cu Horia Ciorcilă, o vorbit şi Rozi cu Giulia şi 90-95% că ne dă Transilvania, chestia asta.

BENE IOAN: Da pe, da nu…(Neinteligibil –n.n.)…ăsta pentru că hai să spunem ceva, poate nu ne dă, noi avem Garanti cum ar veni, ştii? Pentru că apronul tău îi gata..” 

Comments

comentarii

Elevii din Cluj se vor întoarce de luni, 26 februarie, la cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.... Citește mai mult
Astrele se aliniază în favoarea unor zodii, aducând un val de energie proaspătă și noroc în viața lor amoroasă de Dragobete, sărbătoarea iubirii.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!