fbpx

Directorul Aeroportului Internaţional Cluj participă la şedinţa cu numărul 100 a Comitetului Director ACI Europa

Directorul General al Aeroportului Internaţional Cluj, David Ciceo, participă la şedinţa cu numărul 100 a Comitetului Director ACI Europa, ce se desfășoară la Bruxelles.

Azi, 20 octombrie 2015, are loc la Bruxelles cea de-a 100-a şedinţă a Comitetului Director al Consiliului Internaţional al Aeroporturilor – regiunea Europa (Airports Council International – Europe) la care David Ciceo, Director General al Aeroportului International “Avram Iancu” Cluj, participă în calitate de membru.

În cadrul şedinţei, principalele teme de discuţie sunt legate de securitatea aeroportuară, noua strategie a aviaţiei civile pregatită de Comisia Europeană, îmbunătăţirea serviciilor pentru pasageri, constrângerile legate de capacitatea aeroporturilor în viitor şi colaborarea aeroporturilor cu serviciile de trafic aerian.

În privinţa securităţii aeroportuare se analizează capacitatea aeroporturilor de implementare a noilor reglementări de detectare a urmelor de explozibili, ca răspuns la ameninţările datorate substanţelor non-metalice şi analiza care o  face Comisia Europeană privind oportunitatea introducerii controalelor diferenţiate pe bază de evaluare a riscului. Controalele de securitate diferenţiate pentru pasageri, pe baza analizei riscului, se realizează deja în Statele Unite ţinând cont ca nu toţi pasagerii prezintă acelaşi grad de risc.

Noua strategie a aviaţiei civile este posibil să fie adoptată de Comisia Europeană până la sfârşitul anului şi este prima dată când se scoate în evidenţă foarte clar că aviaţia şi conectivitatea sunt principalii factori care contribuie la dezvoltarea economică.

Aeroportul Internaţional “Avram Iancu” Cluj are în continuare o participare activă şi o contribuţie importantă la dezbaterile europene ale aviaţiei civile.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina