Deputatul AUR de Cluj, Alin Coleșa, a vorbit la un podcast despre dezvoltarea imobiliară a Clujului din ultimii 20 de ani, de când este primar Emil Boc.
”În acest interval de 20 de ani, am asistat la o adevărată explozie imobiliară, practic la o dezvoltare imobiliară a orașului care a dat nota acestei administrații. Adică administrația își dă examenul și este caracterizată de modul în care creează să zicem un oraș sau în anumite zone de la zero. Dacă ne uităm la dezvoltarea urbană din această perioadă, care înseamnă extinderea orașului Cluj Napoca vedem că ea este una guvernată de haos incompetență, corupție, care pentru noi pentru oameni se traduce în imposibilitatea de a ajunge într-un timp rezonabil din punctul A în punctul B, pe de o parte și pe de altă parte la imposibilitatea aproape a tinerilor de a și cumpăra locuință în Cluj din cauza prețurilor speculative.
Iarăși e aceeași filozofie între cerere și oferte ca la energie, ca în orice tip de piață de altfel și atunci această dezvoltare imobiliară a fost guvernat am zis de haos, incompetență și corupție și prețuri speculative deoarece la în prima parte până la aprobarea PUG ului a fost pur și simplu un haos o corupție am văzut o și no. Si dacă ne uităm ea a fost de tip fundătura. Dacă ne uităm în zona limitrofă a orașului unde a avut această loc această dezvoltare, vedem niște artere, niște drumuri care existau înaintem erau pietruite adică Câmpului un exemplu Eugen Ionescu, Bună Ziua care erau niște drumuri de la marginea orașului pietruite existente, existau deja atunci, în jurul cărora a luat naștere o rețea de drumuri înfundate. Foarte rar foarte greu reușesc să treci de pe Eugen Ionescu pe Turzii n ai nicio șansă să te duci de pe Câmplui altundeva. Foarte greu să treci de pe Bună ziua undeva mai în centru toate străzile create sunt niște înfundături pe care au autorizat de foarte multe ori blocuri înalte și dese Adică cum coeficientul utilizarea terenului foarte mare care nu era sustenabil nu se nu putea fi de servit de rețeaua de drumuri mai ales că n au creat o rețea de drumuri repet ce au creat o rețea de înfundături
în acest interval de timp până la Pug nu mai știu exact unde când a fost Pug ul a fost mai un haos în care au mai câștigat și cei mici profitând de haos dar și anumite grupuri de cucu putere financiară câștigând mulți bani pentru care o piață de cred că de atunci de sute de milioane € a luat o cifră de afaceri de sute de milioane în în anumite în anumiți ani au câștigat foarte mult orașul a devenit deja subpopant din cauza asta fără să fără să fie o populație foarte mare îmi este populație foarte mare dar un oraș precum Cluj Napoca îl blochez pentru ore și pe zone întinse cu un accident și câteva mii de masini deci nu sunt câteva mii de mașini astăzi”, a spus Coleșa.