fbpx

Declarație de abținere în procesul grefierei excluse din profesie

Dosarul în care grefiera exclusă a contestat decizia conducerii Curții de Apel Cluj a ajuns la Tribunalul Bistrița Năsăud. Judecata nu a început deoarece judecătorul desemnat în dosar a formulat declarație de abținere.

La ultimul termen de judecată în procesul în care fosta grefieră de la Judecătoria Cluj-Napoca, Alina Bucur, a contestat decizia de concediere, instanța Tribunalului Bistrița Năsăud a hotărât: ”Admite declaratia de abtinere a d-nei judecator F.G.C. de a participa la solutionarea dosarului.Dispune repartizarea aleatorie a cauzei.”. Judecătorul care s-a abținut este  Frenţiu Gabriela Cristina, care este chiar preşedintele Secţiei I Civile de la Tribunalul bistrițean. Aceasta este și membru în Asociațiația Magistraților din România și cadru asociat la filiala Bistrița a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării a UBB Cluj.  Următorul termene de judecată este programat pentru 16 iulie, când se va ști noul judecător.

Amintim că Tribunalul Bisitrța Năsăud se află în raza teritorială a Curții de Apel Cluj, astfel că presiunea pe judecătorul care va prelua dosarul este destul de mare. Nu sunt excluse și alte cereri de abținere. De altfel, grefiera nu a fost de acord cu strămutarea în raza teritorială a Curții și chiar a invocat neconstituționalitatea a doua articole legate de strămutare din Noul cod de procedură civilă. Instanța Curții, odată cu decizia de strămutare, a sesizat Curtea Constituțională. Art. 142 alin.1 prevede că ”Cererea de strămutare întemeiată pe motiv de bănuială legitimă este de competenţa curţii de apel, dacă instanţa de la care se cere strămutarea este o judecătorie sau un tribunal din circumscripţia acesteia”. Dosarul a fost strămutate de la Tribunalul Cluj.

Fosta grefieră Alina Bucur de la Judecătoria Cluj-Napoca a fost concediată și exclusă din profesie printr-o decizie a președintelui Curții de Apel Cluj pe motiv că a ieșit din sala de judecată în timpul unui proces, spunând că ”suspendă ședința”. Grefiera a avut un conflict cu judecătoarea cu care lucra, despre care puteți citi AICI.

Comments

comentarii

În locul fostului Spital de Medicina Muncii, de pe strada Louis Pasteur, va fi amenajat un Centrul de Patologie Neurovasculară și Neurochirurgie. Marți a avut loc predarea-primirea amplasamentului unde se va ridica construcția.... Citește mai mult
Preţul energiei electrice în Europa a atins marți un nou nivel record, depăşind pentru prima dată pragul de 500 de euro pentru un Megawatt-oră.... Citește mai mult

Un comentariu

  1. Se consuma degeaba timpul instantelor de judecata.

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!