fbpx

Decanul Streteanu la Cluj Tax Forum: ”În raportul de drept fiscal nu prea ai cum să eviți să intri”

Decanul Facultății de Drept UBB Cluj, Florin Streteanu, a vorbit în deschiderea conferinței de drept fiscal Cluj Tax Forum despre importanța acestui domeniu, care a adunat aproape 300 de practicieni ai dreptului la eveniment. Conferința a fost organizată de facultățile de drept și științe economice ale UBB prin doi avocați cadre didactice și o firmă.

Decanul Florin Streteanu a subiliniat, în cuvâtul de deschidere, importanța raporturilor de drept fiscal: ”Aveți multe lucruri interesant de ascultat azi. Aș spune doar că evenimentul de astăzi este o premieră pentru facultatea noastră din mai multe perspective. Nu doar că este prima conferință de drept fiscal la a cărei organizare participăm și vreau să vă spun că din punctul de vedere al decanului a fost foarte plăcută participarea la organizare în sensul că nu a trebuit să fac nimic. Cosmin s-a ocupat de tot, în cele mai mici detalii, și eu am venit să vă plictisesc cu un mic speech. Este idealul oricărui decan când are de organziat o conferință. Dincolo de acest aspect, este după știința mea primul eveniment în care facultatea apare în calitate de organizator care se joacă cu casa închisă, cum se spune. Ceea ce spune mult despre importanța și interesul despre temele abordate. Și nu în ultimul rând este un concept inedit de conferință, care îmbină partea științifică în mod fericit cu evenimente de socializare într-o altă manieră decât eram obișnuiți.

Cred că este un început foarte bun și este un model care merită a fi urmat și promovat. Așa cum știți, nu sunt în specialitatea, mi-aș depăși sfera de competență dacă m-aș apuca să vă spun despre importanța temelor abordate, deși inevitabil, din păcate, în ultima vreme, din fiscal ajungi tot mai des în penal. Un profesor de-al nostru spunea în eterna dispută între civiliști și penaliști că toată lumea dorește să intre într-un raport de drept civil. Știți cum se spune că fericirea stă în lucrurile mici – o mică vilă, o mică moștenire, un mic yaht – dar nimeni nu vrea să intre în raporturi de drept penal. Ei bine, în raportul de drept penal, cu un pic de talent, poți să eviți să intri, dar în raportul de drept fiscal nu prea ai cum să eviți să intri, așa încât, ne place, nu ne place, cu toții vom avea de învățat din ceea ce urmează să aflăm astăzi aici. În consecință, îi felicit încă o dată pe organizatori, pe colegul Cosmin Costaș, pe colegul Ciprian Păun de la Facultatea de Științe Economice, să vă doresc tuturor o zi de lucru cât mai rodnică și să-mi îndeplinesc sarcina de a declara oficial deschise lucrările acestei conferințe.”, a spus decanul Florin Streteanu.

conferinta cluj tax forum

Speakerii conferinței sunt: Luisiana DOBRINESCU (avocat, Baroul București): Inspecția fiscală 2016. Noi reguli și noi controverse, Radu BUFAN (Facultatea de Drept, Universitatea de Vest Timișoara / Universitatea București): Aplicarea abuzivă a regulilor anti-abuz, Ciprian PĂUN (Facultatea de Știinte Economice și Gestiunea Afacerilor, Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca; avocat Baroul Cluj): Impozitarea veniturilor avocaților. Exerciții de imaginație contabilă și limitări jurisprudențial-administrative, Sergiu GOLUB (Facultatea de Drept, Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca): False creanțe fiscale în procedura insolvenței,  Vladimir MARINESCU (avocat, Baroul Timiș): Salvgardarea principiului certitudini impunerii în tranzacțiile intracomunitare, Tudor VIDREAN-CĂPUȘAN (avocat, Baroul Arad): Colectarea, transmiterea și utilizarea datelor personale în cadrul controalelor fiscale, Cosmin Flavius COSTAȘ (Facultatea de Drept, Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, avocat): Arhitectura juridică a unui nou proces fiscal. 

prezidiu cluj tax forum

Conferinţa a avut un comitet ştiinţific şi îşi propune publicarea integrală a comunicărilor ştiinţifice într-un număr special al revistei Tax Magazine dedicat acestui eveniment. Comitetul ştiinţific al conferinţei CLUJ TAX FORUM este compus din: lect. univ. dr. Cosmin Flavius COSTAȘ; conf. univ. dr. Ciprian PĂUN; prof. univ. dr. Radu BUFAN; prof. univ. dr. Mircea Ştefan MINEA.

Așa cum a spus și Cosmin Costaș, a fost o altfel de conferință. De la greoiul drept fiscal s-a trecut la modă și vin. ”Nu-mi place când la sfârșitul unei conferințe toată lumea pleacă acasă. Am vrut să facem lucrurile altfel, să se stea la socializare post conferință”, a spus avocatul organizator.

La sfârșitul conferinței, a avut loc o prezentare de modă cu creații Gina Butiuc si degustare de vinuri, moment susținut de Crama Noastrá & sommelier Delia Banga.

Vom reveni cu articole despre prezentările susținute în cadrul conferinței.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina