fbpx

Dealer către elevi: ”De ce sunteți proști și fumați în spatele blocului unde sunt camere de luat vederi vere?”

Stenograme de-a râsu plânsu în dosarul traficanților de droguri din mai multe licee bucureștene. Elevii fumau ”iarbă” într-un ansamblu rezidențial dotat cu camere de supraveghere, fiind certați pentru asta de dealer. Procurorii arată că în urma consumului de substanțe, unii dintre ei se urcau pe plafoanele și capotele mașinilor.

Stenograme publicate de G4media.ro:

F: Zi!

M: Mai urcați?

F: Da, vere! Ho că suntem aicea în parc, nu s-a căcat, doar s-a pișat!

M: Coaie, voi ați fumat în parc?

F: Bă vere, nu e nimeni!

M: Coaie, de ce sunteți ratați când vă zic ceva coaie?

F: Bă Vere, ce parc? Io sunt aici în spate gen!

M: Da, în spatele blocului gen! De ce sunteți proști și fumați în spatele blocului unde sunt camere de luat vederi vere?

F: Bă vere, io am venit aici, io am venit după ei, nu le-am zis io să vină la tine!

M: Sunteți niște proști, coaie, cei mai retardați! Da cum să fumați unde-s camere de luat vederi, vere?

F: Nu știam vere!

M: Cum nu știai vere că-s camere pă stâlpi în p..a mea în fața ta, uită-te! Vere, da ați zis că vă duceți pe câmp coaie, asta a fost condiția, de ce credeți că nu vreau să fumați în „residence”?

Acuma dacă e ceva se vede pe cameră unde intrați, coaie!

TERȚĂ PERSOANĂ: Bagă că (neinteligibil) altă parte!

M: Bă vere, tu crezi că lumea e așa proastă? Mamă, duceți-vă în p..a mea că sunteți proști bă, d-aia nu stă lumea cu voi retardaților!

Altă interceptare:

„L: Ia zi, Gogule!

Domn: Da?

L: Ia zi, că m-ai sunat?

Domn: P..a mea , te sunasem să văd ce faci!

L: S-au cam terminat combinațiile, mă, s-a cam terminat tot!

Domn: De ce?

L: Filaj.

Domn: Ăăă?

L: Atâta pot să-ți zic!

Domn: Ai pus pe ”story” ceva?

L: Da, am pus în story și e filaj… știi de unde m-a filat pe mine aseară garda?

Domn: Nu!

L:Fix la A în față, ești nebun?

Domn: Așa.

L: Deci la A… m-a luat p..a mea! A fost filaj aseară, p…a mea gen plecasem cu S. A depăsit mașina de poliție vreo șase mașini ca să vină în spatele meu.

Domn: Așa.

L: P…a mea. O mașină, un Ford cu CTR la număr gen, filează tot gen, a stat după mine aseară. Mi-a urmărit mașina non stop. A venit după mine și-n Bucureștii Noi, a venit după mine peste tot.

Domn: Mamă!

L: Bă, c…ie, exact ca-n filme, ești nebun! M-a tras pe dreapta și Sorin avea la el.. bă, blindat! Bă, tot ce avea în casă, c…ie, vroia să scape de ele, ești nebun la cap!Și, bă c…ie, eu am crezut aseară că mă duc la pușcărie, c…ie! Să mor dacă te mint cu ceva! Tu știi câte căcaturi s-au întâmplat aseară? O să-ți trimit un vocal că i l-am trimis lui A , dar te rog eu să nu mai zici la nimeni, la nimeni, nimeni, nimeni!”, este altă stenogramă.

Procurorii descriu şi de ce inculpaţii prezintă pericol social.

“Pe fondul consumului de droguri, unele dintre aceste persoane manifestă un comportament ilicit și prezintă pericol pentru ordinea publică. Astfel, din procesul verbal întocmit de organele de poliție la data de 13.03.2023, au rezultat următoarele: la data de 11.03.2023, în jurul orei 18, Secția 2 Politie a fost sesizată prin apel de urgență la nr. unic 112, cu privire la faptul că în zona străzii Borșa, nr. 22, sector 1, București, două persoane de sex masculin provoacă distrugeri unor autoturisme parcate în zonă.

În urma deplasării la fața locului, polițiștii au observat persoanele în cauză care, la vederea lor, au încercat să fugă, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea, imobilizarea și încătușarea acestora, întrucât manifestau un comportament violent, atât fizic, cât și verbal. Cele două persoane au fost ulterior identificate ca fiind numiții (….), cunoscut după apelativul de „B”, respectiv (…), cunoscut după apelativul de „T S”, constatându-se totodată că aceștia provocaseră distrugeri plafoanelor și capotelor a 7 autoturisme parcate în zonă, manifestând în mod vădit cu ocazia constatării faptelor un comportament specific persoanelor aflate sub influența drogurilor ori substanțelor stupefiante. Aspectele constatate au stat la baza înregistrării dosarului penal cu nr. unic 2349/P/2023 (la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1), sub aspectul savârșirii infracțiunii de distrugere(…).

De menționat că față de numitul (…) s-a dispus măsura reținerii, fără a se formula ulterior propunere de arestare preventivă, acesta fiind eliberat la expirarea celor 24 de ore. Actualmente este cercetat în stare de libertate.Totodată, numitul (…), minor la data săvârșirii faptei, a fost internat la secția de psihiatrie a Spitalului Grigore Alexandrescu, fiind ulterior externat la data de 13.03.2023.”

Procurorii explică faptul că tinerii traficanţi provin din familii bine-situate şi, cu toate acestea, şi-au făcut un mod de viaţă din traficul de droguri în liceele din Sectorul 1.

În acest caz, doi dintre inculpaţii au fost arestați preventiv, doi au fost plasaţi în arest la domiciliu, iar alţi trei sub control judiciar. Doi dintre inculpaţii cu măsuri preventive sunt elevi, iar unul este minor.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!