Danileț a câștigat al doilea proces contra CSM: ”Le mulțumesc doamnelor avocat!”

Judecătorul suspendat Cristi Danileț a anunțat pe Facebook că a câștigat al doilea proces cu Consiliul Superior al Magistraturii, înainte ca soluția să fie publicată pe site-ul Înaltei Curți. Prin această decizie este anulată a doua excludere a lui Danileț, mai rămânând una care este în faza de judecată.

UPDATE: Judecătorii Înaltei Curți au luat decizia cu majoritate, ceea ce înseamnă că nu toți au fost de acord cu admiterea recursului promovat de Cristi Danileț.

Minuta deciziei civile nr. 30: ”Cu majoritate, Admite recursul formulat de recurentul Dănileţ Vasilică-Cristi împotriva Hotărârii nr. 7J din 25 mai 2022, pronunţată de Consiliul Superior al Magistraturii – Secţia pentru judecători în materie disciplinară, în dosarul nr. 3/J/2022. Casează în parte hotărârea atacată şi rejudecând cauza: Respinge acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva domnului judecător Dănileţ Vasilică-Cristi pentru abaterile disciplinare prevăzute de art. 99 lit. b) şi d) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată. Menţine celelalte dispoziţii. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 13 februarie 2023.”

Cu opinie separată: Respinge recursul formulat de recurentul Dănileţ Vasilică-Cristi împotriva Hotărârii nr. 7J din 25 mai 2022 pronunţată de Consiliul Superior al Magistraturii – Secţia pentru judecători în materie disciplinară, în dosarul nr. 3/J/2022, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 13 februarie 2023.”

Danileț a fost reprezentat de două avocate cu vechime din Baroul București, una fiind vicepreședinte al Institutului Român de Drept Comercial, iar cealaltă cenzor în cadrul Baroului București.

”Azi am câștigat definitiv, la curtea supremă, un al doilea proces cu CSM. Anul trecut, în mai 2022, mă sancționase pentru că aș face parte din două formațiuni politice – VeDem Just, cu care promovez educația juridică și ICDE-România Europeană, cu care militez pentru cultura democratică europeană – și că cele două asociații au semnat comunicate de presă împotriva Guvernului. Or, magistraților le este interzis să facă politică.

S-au oferit să mă apere două avocate: Luminița Tuleașcă și Cornelia Lalu. Ele au convins ICCJ că CSM s-a înșelat atunci când m-a sancționat cu excluderea din magistratură și au anulat în întregime soluția inițială. Le mulțumesc doamnelor avocat!

Din păcate, încă nu mă pot întoarce la Tribunal. În total am fost sancționat de trei ori, de fiecare dată cu excluderea din magistratură. Până acum am câștigat două procese. Mai am unul. Între timp, pe perioada recursului, încă sunt suspendat din funcție.”, a postat Danileț.

Comments

comentarii

Electric Castle, unul dintre cele mai așteptate festivaluri de muzică din Europa care se desfășoară în Bonțida, a fost afectat de pana informatică de la Microsoft.... Citește mai mult
Pentru a încuraja tinerii să se distreze responsabil, MedLife și-a mobilizat resursele și a pus la dispoziție festivalierilor din cadrul Electric Castle primul centru mobil de testare BTS (boli cu transmitere sexuală) din Europa Centrală și de Sud-Est.... Citește mai mult

Lasă un răspuns