fbpx
Acasă » ȘTIRI » Curtea de Apel a respins citarea procuroarei păcălite din dosarul hackerului IceMan și a rămas în pronunțare

Curtea de Apel a respins citarea procuroarei păcălite din dosarul hackerului IceMan și a rămas în pronunțare

Curtea de Apel Cluj a respins cererea de citare a procuroarei păcălite din al doilea dosar penal al hackerului Robert Butyka, zis ”IceMan”, celebru pentru că a spart serverele NASA.

Dacă în dosarul cu NASA a primit 3 ani de închisoare cu suspendare, acum Robert Butyka riscă să stea după gratii din cauza unei acuzații de phising, despre care spune că este sub deminitatea lui de specialist în hacking. Mai exact, este acuzată că a obținut datele de card ale procuroarei Ioana Damaschin de la Parchetul Judecătoriei Cluj-Napoca cu o ofertă de bilele la preț redus la Untold trimisă pe e-mail și ar fi cumpărat cu repectivele date un televizor de pe Emag.

Instanța de fond, Tribunalul Cluj, unde Butyka nu a luat în serios procesul și a fost reprezentat de avocat din oficiu, l-a condamnat la nu mai puțin de 7 ani de închisoare cu executare! Asta deoarece a anulat suspendarea sentinței din dosarul NASA.

Dosarul a fost judecat, astăzi, la Curtea de Apel Cluj, unde avocatul Flaviu Mureșan, angajat de inculpat, a avut mai multe cereri în probațiune, între care citarea procuroarei Ioana Damaschin, parte civilă în proces.

”Ea nu s-a prezentat vreodată în fața intanței în acest proces. Nu se știe dacă și-a recuperat prejudiciul sau nu. Bunul respectiv, achiziționat cu cardul, a fost returnat firmei si s-a stornat factura. Banii trebuiau returnați părții vătămate. Acesta a făcut plângere penală înainte de returnare și apoi nu a mai zis nimic. Am cerut să fie citată ca să lămurim situația. Dacă și-a recuperat prejudiciul, despre ce vorbim? La fond, instanța l-a obligat pe clientul meu, pe latură civilă, să plătească prejudiciul de 649,99 lei.”, ne-a spus avocatul.

Tânărul Robert Butyka, care între timp a început să lucreze în domeniul securității cibernetice, susține că este nevinovat și că fapta i-a fost înscenată de hackeri străini care au trimis acel e-mail cu bilete la Untold, pe care și el l-a primit.

Instanța Curții de Apel a respins toate cererile și a amânat pronunțarea o săptămână.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina