fbpx

Cum se măsluiește un accident: ”să spună că maşina era oprită şi a vrut să sară jos”

Șeful Poliției Rutiere Bistrița-Năsăud a fost interceptat în timp ce-i dicta unui agent cum să măsluiască un accident cu o persoană rănită. Comisaru șef Roberto Hasnăș i-a spus agentului să noteze că victima a căzut când vroia să se dea jos dintr-o remorcă în staționare și nu că a căzut din mers, cum a fost în realitate. Totul pentru același om de afaceri Traian Larionesi, protejat de șeful IPJ Bistrița-Năsăud, Ovidiu Mureșan.

În actul de sesizare al DNA Cluj se arată că ”In data de 30.06.2014, ora 18:23, Larionesi Traian îl contactează pe inspectorul şef Mureşan Ioan Ovidiu, solicitându-i să intervină pentru ca tatălui lui Larionesi Traian să nu-i fie reţinut permisul de conducere, deşi acesta provocase un accident rutier pe drumul dintre Sîngeorz Băi şi Ilva. În acest context, Mureşan Ioan Ovidiu i-a dispus lui Hasnăş Roberto Emil să se deplaseze la Sîngeorz Băi, pentru a împiedica reţinerea permisului de conducere al tatălui lui Larionesi Traian.

roberto hasnas politia rutieraTotodată, Larionesi Traian i-a adresat această solicitare şi în mod direct comisarului şef de poliţie Hasnăş Roberto Emil (foto)

În data de 13.06.2014, Hasnăş Roberto Emil îl contactează telefonic , de două ori, pe un agent de poliţie aflat la locul unui accident rutier, solicitându-i acestuia să nu întocmească acte de constatare cu privire la existenţa accidentului sau să falsifice actele de constatare, în pofida faptului că rezultase vătămarea corporală a unei persoane, care suferise o fractură. Comisarul şef de poliţie îi solicită agentului să nu consemneze producerea accidentului rutier sau să întocmească acte false, în care să ateste o modalitate diferită de producere a evenimentului, decât cea reală şi să consemneze, în mod mincinos, un alt loc de producere a evenimentului.

În acest sens, în data de 13.06.2014 HASNĂŞ ROBERTO EMIL, contactează postul telefonic cu numărul ……….

X – Da!

H – Servus IOANE, ROBERTO!

X – Să trăiţi şefu!

H – Pă unde eşti bătrâne?

X – Îs aici la locul accidentului…..,

H – Mă, nu…

X – …. accidentului

H – Ascultă-mă, nu cumva remorca stătea, maşina stătea în loc nu?

X – No, amu, nu putem zice că…., aşa îi.

H – No.

X – No, da nu-s……,

H – Hî?

X – Eu ştiu, nu putem zice treaba asta.

H – Păi te gândeşti……

X – Îi tomna aicea…

H – Cum îi?

X – Îi tomna aicea la intersecţie, cum o ia spre CORMAIA. Ştiţi?

H – Păi da atuncea o păţeşte şi ăla care-i cu maşina, toţi o păţesc.

X –Amu no îi un tractor înregistrat.

H – Hî?

X – Îi tractor înregistrat la primărie.

H – Îhî!

X – Ştiţi?

H – No….

X – Îi tractor înregistrat, cu remorcă….,

H – Ce căta…,

X – …remorcă înregistrată.

H – …ce căta ăla în remorcă?

X – No, o vrut să-i aducă lui nişte, nişte balastru, ceva de-astea pietre dinastea, să-i aducă…

H – Ascultă-mă IOANE…,

X – (Neinteligibil)

H – …tu eşti băiat deştept şi te orientezi. El îi prieten cu şoferu da?   Îs prieteni? 

X – Amu, prieten normal numa’ no…, vedem noi.

H – Vezi IOANE, n-are fractură, n-are nu-i nu?   

X – Are, are o fractură la braţ.

H – Gândeşte cum o faci IOANE, că-i uşor, că nu-i  pe DN, a fost acolo, ştii unde cum să ia  la CORMAIA, la calea ferată nu?   

X – Da, da, da.

H – No acolo să spună, mă IOANE gândeşte şi fă-o cumva să fie, ca să nu mai avem necazuri.

X – Da, da, bine.

H – Că avem foarte multe, pentru că-i interesat şi şoferu să nu fie şi îi interesat şi ăla, să spună că maşina era oprită şi a vrut să sară jos. Înţelegi? (Neinteligibil)    

X – Da, da, da.

H – Cel mai bine aşa. Pentru că numa ei doi sunt, martori nu au fost altcineva, ca aşa am înţeles.

X – Da, da, da. Bine.

H – IOANE fi băiat deştept, te rog io frumos. Bine?   

X – Bun, bine. Trăiţi.

H – Ne auzim.

X – Trăiţi, trăiţi.

        În data de 13.06.2014  la ora 17.55  postul telefonic cu numărul HASNĂŞ ROBERTO EMIL, contactează postul telefonic discută cu un bărbat (X)  următoarele:

X – Da!

H – No ai descurcat-o IONUCULE?

X – Încă nu, că-i prea multă lume pe aicea şi asta… trebuie un picuţ să vedem, el o declarat că, când o făcut viraju şi oamenii o auzit pe aici şi amu…,om face-o

H – Păi da nu. păi da…., IOANE trebuie să ne orientăm, să nu(neinteligibil) trebuiască situaţii de astea, dacă era depăşire, era altceva da-păi p… mea pică dintr-o remorcă, no.     

X – De aia zic ştiu, ştiu.

H – No, vezi IOANE în tine mie toată baza, că avem amu şi vezi am avut ăia trei morţi la BECLEAN şi tăt apărem. Presă nu ai pe acolo nu? N-ai presă pe acolo?

X – Nu, nu.

H – Deci fă-o aşa IOANE, că io acuma mă duc la o mişcare, mai te sun io. Explică-i şi la omu care-i lovit cu mâna că-i şi în avantaju lui şi ăla care-i cu maşina, domnule eu am făcut viraju şi ăsta a vrut să sară. Înţelegi?

X – Ăsta dus, ăsta-i dus, da.

H – Cine-i dus?

X – No, ăsta-i preluat de SMURD (neinteligibil)

H – No, da să vorbeşti cu el.

X – (Neinteligibil) vine salvarea şi o duce la UPU.

H – No, bine?

X – Bine.

H – No, fă-o aşa IOANE cum îţi spun io.

X – Să vedem(neinteligibil), până la urmă. Bun, trăiţi.

H – Bine, ciao, ciao.

Comments

comentarii

Două grupuri de cetăţeni români, ale căror curse aeriene au fost anulate, sunt blocate pe Aeroportul Internaţional Dubai, în contextul fenomenelor meteorologice extreme care afectează teritoriul Emiratelor Arabe Unite.... Citește mai mult
La Iulius Mall Cluj vei avea parte de un weekend în care poți să te întorci pe tărâmul copilăriei și să redescoperi magia lucrurilor simple.... Citește mai mult

Lasă un răspuns