fbpx

Cum se cheamă asta? Se pensionează după 1 an de la promovarea la Înalta Curte

O judecătoare din Oradea, care a promovat anul trecut la Înalta Curte în ciuda faptului că are soț condamnat penal, iar alții precum Udroiu au fost respinși, se duce acum liniștită în pensie.

Judecătoarea Laura Mihaela Soane este ultima pe lista celor 16 care se pensionează acum. Despre Soane putem spune liniștiți că fuge din sistem cu o pensie babană după 1 an servit la ÎCCJ, unde cu greu se ajunge, dovadă că în 2021 a fost respins de CSM cunoscutul judecător Mihail Udroiu, autor de cărți de drept penal.

Încă de atunci, presa a scris despre promovarea controversată a judecătoarei Soane, al cărei soț, Pavel Soane, patronul pensiunii Topaz din Băile Felix, a fost condamnat definitiv, în 2012, chiar de Înalta Curte de Casație și Justiție la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de migranți şi asociere în vederea săvârşirii de trafic de migranţi. El a fost găsit vinovat de implicare, în 2003, în traficul unor imigranţi kurzi peste graniţă.

La acea vreme, pe numele lui Pavel Soane a fost emis un mandat de arestare. A încercat să fugă și a fost dat în urmărire generală. Până la urmă, s-a predat poliției.

Potrivit rechizitoriului Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, pe 7 februarie 2003, la un control de rutină la Vama Borș, în remorca sigilată a unui autocamion au fost descoperiți 10 kurzi care încercau să iasă din România. Vehiculul aparținea firmei Trans Milenium din Brașov și era condusă de administratorul firmei, Constantin Valentin Olar. Ancheta a stabilit că, în anii 2000, Pavel Soane și un alt inculpat, Dorin Varadi, l-au cunoscut pe Olar, care făcea transport internațional de marfă în Ungaria și Italia. I-au propus să transporte ilegal transfugi pentru 750 de dolari de persoană. Au confecționat apoi o trapă pe unde transfugii puteau intra în remorcă după ce era sigilată.

Comments

comentarii

Cutremurul cu magnitudinea 5,2 pe Richter s-a înregistrat, marți seară, 6 iunie, la o adâncime de 6.3 kilometri în județul Arad. Mai multe familii s-au trezit cu casele distruse de la seism și de frica unui alt cutremur au decis să doarmă în mașini.... Citește mai mult
UPDATE: Un cutremur cu magnitudinea de 5,3 grade pe scara Richter a avut loc marți seara în Arad. Seismul s-a simțit iar până la Cluj.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!