fbpx

Cum s-a întâmplat minunea de la prima probă de la examenul de admitere în magistratură

Vă spuneam acum câteva zile că, în mod surprinzător, au trecut de prima probă de la examenul de admitere în magistratură nu mai puțin de 620 de candidați, mult mai mulți față de câți trecuseră în anii anteriori.  Am găsit și explicația.

După cum se poate vedea mai jos, pentru prima dată, absolut toate cele 100 de întrebări au avut un singur răspuns corect! Iar după contestații, una a fost anulată și s-a acordat tuturor un punct, iar la alta s-a acordat punct pentru oricare din două răspunsuri. Astfel, au reușit să treacă proba mulți care au mai participat la concurs în anii trecuți, dar au picat la testul grilă.

La examenele trecute (vezi mai jos baremul din septembrie 2018), majoritatea întrebărilor aveau câte două răspunsuri corecte, iar potrivit Regulamentului de concurs, în astfel de cazuri trebuie bifate amândouă pentru a primi punctul. În cazul alegerii a unuia singur, nu se acordă jumătate de punct, ci zero. În aceste condiții, este mult mai greu să aduni cele minim 70 de puncte necesare pentru a trece proba.

Comisia de la proba interviului din concurs, unde se va face trierea candidaților, are o misiune grea, având în vedere numărul mare de persoane pe care trebuie să le intervieveze pentru a vedea dacă se potrivesc profesiei de magistrat. Amintim că s-au scos la concurs 48 de posturi de judecător și 34 de procuror.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina