fbpx

Ce miracol, ce minune! 620 de candidați (peste 50% din toți) au trecut de grila de la examenul pentru magistratură

După catastrofele din anii precedenți, când abia treceau 10% din candidați de testul grilă de verificare a cunoștințelor juridice, la concursul actual au trecut mai departe 620 de candidați din 1030, adică mai mult de 50%.

Ca să vă faceți o idee despre cât de mare e discrepanța față de concursurile trecute, în toamna lui 2018 au trecut de testul grilă 61 de candidați din 790 (nici 10%), iar în primăvara anului trecut au avansat după această probă 118 candidați din 944. Practic, uneori nu treceau de prima probă nici câți să ocupe locurile scoase la concurs. Ori grilele au fost mai ușoare, ori cei care doresc să devină magistrați s-au ambiționat mai tare. Vorbim de concursul destinat celor care au minim 5 ani vechime în alte profesii juridice.

Printre candidații din Cluj care merg mai departe cu punctaje mari amintim avocații Cora Brigitte Taflan-Balazs, Adina Udrescu, Flaviu Mureșan, Katalin Azzola, dar și grefiera Angela Simina Mărincean. Tabelul cu rezultatele AICI

Amintim că o întrebare de la drept procesual penal a a fost anulată cu totul, iar la alta de la drept penal s-a schimbat baremul după contestații.

Consiliul Superior al Magistraturii a scos la concurs în această primăvară 48 posturi de judecător și 34 de procuror, cu posibilitate de suplimentare. Practic, trierea candidaților rămași se va face la interviu.

 

Comments

comentarii

Lasă un răspuns