Acasă » EXAMENE-CONCURSURI » Din nou, nu s-au ocupat toate posturile la concursul de admitere directă în magistratură

Din nou, nu s-au ocupat toate posturile la concursul de admitere directă în magistratură

La fel ca în anii precedenți, nici la sesiunea specială primăvară-vară de admitere directă în magistratură nu s-au ocupat toate posturile scoase la concurs. La admiterea directă pot candida persoanele cu minim cinci ani vechime într-o profesie juridică, majoritatea fiind avocați.

Consiliul Superior al Magistraturii a afișat rezultatele la concursul de admitere în magistratură, organizat în perioada 20 martie – 2 iulie. Niciodată nu a mai fost concurs în această perioadă, de obicei fiind deodată cu admiterea la INM, așa cum va fi în toamnă. Dar din cauza crizei de magistrați, CSM a decis să organizeze un concurs în plus pentru cei cu minim 5 ani vechime în profesii juridice.

CSM a scos la concurs 95 de posturi (60 de judecător și 35 de procuror), care puteau fi suplimentate cu încă 65 (40 de judecător și 25 de procuror). Dar nu este cazul de suplimentare.

Au rămas ”în picioare” la finalul concursului 79 de candidați. La proba interviului ajunseseră 118 din cei circa o mie de candidați înscriși. Din Cluj, avocatele Mara Tudoroniu și Roxana Tarce au reușit la concursul de admitere directă în magistratură.

În termen de 10 zile, candidații care au reușit trebuie să depună la tribunalele și parchetele unde s-au înscris actele necesare pentru verificarea condiției de bună reputație.

Lista cu rezultatele definitive

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina