fbpx

Concurs pentru magistratură: Întrebare anulată la drept procesual penal și barem modificat la drept penal, după contestații

După corectarea contestațiilor la barem de la concursul pentru admitere directă în magistratură, o întrebare a fost anulată la materia drept procesual penal și un răspuns de la drept penal a fost modificat.

La drept procesual penal, comisia de contestații a anulat o întrebare contestată de 7 candidați.

”Comisia de contestații a decis, în unanimitate, admiterea contestațiilor cu privire la întrebarea nr.85 G1 (77 – G2, 90-G3, 89-G4), în sensul că anulează întrebarea și, în conformitate cu dispozițiile art. 18 alin.2 din Regulamentul privind organizarea și desfășurarea concursului de admitere în magistratură, punctajul corespunzător întrebării anulate se acordă tuturor candidaților.”, se arată în procesul-verbal al comisiei.

Întrebarea:

Perioada în care suspectul sau inculpatul a fost internat într-o instituție de specialitate în vederea efectuării unei expertize psihiatrice se deduce din durata pedepsei pronunțate:

A. numai dacă internarea a fost nevoluntară

B. numai dacă internarea a fost voluntară

C. indiferent dacă internarea a avut caracter voluntar sau nevoluntar

Răspuns la baremul inițial: C

La drept penal, a fost modificat baremul la o întrebare contestată de 4 candidați.

”Comisia de contestație a decis, în unanimitate, admiterea contestațiilor cu privire la întrebarea nr. 63 G1 (61-G2, 66-G3, 70-G4) în sensul că și varianta de răspuns C este corectă și, în confirmitate cu dispzițiile art. 18 alin.4 din Regulamentul privind organizarea și desfășurarea concursului de admitere în magistratură, comisia dispune modificarea baremului și acordarea punctajului corespunzător întrebării pentru oricare dintre variantele de răspuns stabilite ca fiind corecte prin baremul definitiv (răspunsurile de la lit. B și C).”, se arată în procesul-verbal.

Întrebarea:

Eroarea cu privire la caracterul ilicit al faptei prevăzute de legea penală:

A. Înlătură caracterul nejustificat al faptei

B. poate conduce la reținerea unei circumstanțe atenunate judiciare

C. produce aceleași efecte ca eroarea asupra elementelor constitutive

Peste 1100 de candidați au susținut testul grilă de verificare a conuștințelor juridice.

S-a publicat lista candidaților pentru admiterea directă în magistratură. Sunt mai mulți ca în toamnă

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina