fbpx
Acasă » SISTEMUL JUDICIAR » CSM a admis cererea de pensionare a procurorului general Augustin Lazăr

CSM a admis cererea de pensionare a procurorului general Augustin Lazăr

CSM a admis cererea de pensionare a procurorului general Augustin Lazăr și a înaintat-o președintelui României, Klaus Iohannis.

Secția pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a analizat astăzi, cererea de eliberare din funcţie, prin pensionare, formulată de domnul Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Soluţia secției: ”Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, după suplimentarea ordinii de zi, a hotărât înaintarea către Preşedintele României a propunerii de eliberare din funcţie, prin pensionare, a domnului Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, începând cu data de 27.04.2019.”

Cererea de pensionare vine în contextul scandalului în care este implicat Augustin Lazăr cu privire la disidentul Iulius Filip, închis în anii 80 în Penitenciarul Aiud, unde Lazăr era procuror președinte al comisiei de liberări din penitecniar. Înainte de apariția acestei informații, procurorul general spunea că va candida pentru un nou mandat.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina