fbpx
sursa foto 2mnews.ro

CSM a acceptat demisia procurorului șef DNA Baia Mare, Ioan Pop

După ce nu a făcut nimic notabil, șeful DNA Baia Mare, procuror Ioan Pop, și-a dat demisia din funcția pe care o deținea de aproape 3 ani.

”Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât eliberarea din funcţia de procuror şef al Biroului Teritorial Baia Mare din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, prin demisie, începând cu data de 09.06.2021, a domnului procuror POP IOAN şi continuarea activităţii acestuia la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş (unitate de parchet de unde provine), începând cu aceeaşi dată. (unanimitate)”, se arată pe ordinea de zi soluționată a secției.

Pop a intrat în magistratură în 16 ianuarie 2012, fiind numit în funcția de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare (prin hotărârea CSM și, ulterior, în 6 februarie 2012, prin decret prezidențial), ulterior transferându-se la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș.

La începutul anului 2018, procurorul Ioan Pop a solicitat CSM să îi aprobe transferul de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj, numai că CSM i-a respins solicitarea.

În aprilie 2018, procurorul Pop a fost delegat (până la 2 octombrie 2018) ca procuror șef de secție Urmăriri Penale la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș (funcție din structura organizatorică de conducere a instituției).

Comments

comentarii

Lasă un răspuns