După ce a pierdut cel mai bun sportiv al clubului, președintele CS ”Universitatea”, Ovidiu Vasu, cere 1 milion de euro de la Primărie, însă nu precizează cum împarte banii pe secții, potrivit numaiu.ro
Desi in conferinte de presa se lauda cu “realizari” si sute de medalii, Ovidiu Vasu, presedintele CS “U”, pierde “active” sportive importante. Mai intai Carmen Amariei, un nume enorm in handbalul romanesc, apoi pe Robert Glinta, multiplu campion mondial la natatie. La toate astea, se adauga lipsa de transparenta in cheltuirea banilor primiti de la stat.
CS ”Universitatea” Cluj l-a pierdut pe înotătorul Robert Glinţă, transferat la Dinamo Bucureşti. Multiplu campion mondial la juniori, deţinător al recordului mondial de juniori la 100 metri spate, finalist la Jocurile Olimpice de la Rio şi declarat „Sportivul anului 2016” de către Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern, Robert Glinţă era legitimat la Universitatea Cluj dar se antrena la Baia Mare.
Clubul condus de eternul Ovidiu Vasu spre cele mai înalte cote ale performanţei în deconturi solicită Primăriei Cluj-Napoca să îi aloce 4 500 000 lei pentru anul 2017. Suma totală alocată de Primărie pentru cluburile clujene în 2017 este de 5 600 000 lei, cu puţin mai mult decât cere Vasu doar pentru clubul condus de el. Alte aproape 50 de formaţiuni sportive din Cluj au depus cereri de finanţare, consilierii locali urmând să voteze în următoarea şedinţă cum se împart aceşti bani.
Interesant este că în documentele depuse la primărie Ovidiu Vasu îşi justifică cererea prin realizările din 2016 (când a primit 2.300.000 lei de la bugetul local) şi obiectivele din 2017. În 2016, zic actele lui Vasu, clubul Universitatea Cluj, prin 19 secţii, a cucerit 68 de titluri de campioni naţionali la seniori. Grosul acestor titluri naţionale, 29 mai precis, vin de la secţia de nataţie, exact cea lovită în plex prin plecarea lui Glinţă la Dinamo! Restul titlurilor naţionale, la mare distanţă de performanţele obţinute la nataţie, vin de la secţiile de patinaj (11), atletism (4) sau de la excentricele scrable (10), culturism- fitness (4) sau echitaţie (5).
Ovidiu Vasu nu specifică însă în cererea către Primărie cât anume are nevoie pentru fiecare secţie a clubului, preferând să tragă o liniuţă atât în rubrica privind suma alocată în 2016, cât şi în cea a solicitării pentru anul acesta. Ceva de genul „daţi voi bani că ştiu eu să îi împart”. Insideri din club spun că acesta este stilul directorului, evitănd întotdeauna să întocmească la vedere bugetele pe secţii.