fbpx

Creierul rețelei de evaziune cu carne, o tânără de 27 de ani, are interdicție de a părăsi țara

Polițiștii au continuat cercetările în cazul evaziunii cu carne de porc din Ungaria și au identificat-o pe Rodica Sevciuc, o tânăr de 27 de ani, despre care procurorii spun că a pus la cale circuitul economic fictiv în care sunt implicați și romii clanului Stănescu din Iași.

Patru bărbați au fost arestați preventiv ieri la Tribunalul Cluj pentru complicitate la evaziune fiscală în formă contunuată, spălare de bani și fals în înscrisuri. Ei ar fi fost implicați într-o rețea de evaziune care aducea carne de porc din Ungaria, o trecea fictiv prin firme din Iași și ajungea efectiv la firme din Cluj, fără a se plăti TVA.

”În continuarea cercetărilor, la data de 6 iunie a.c., a fost identificat un al cincilea participant la săvârşirea faptelor menţionate anterior, fiind vorba despre  o femeie de 27 de ani, din Cluj-Napoca, faţă de care instanţa a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar cu obligaţia de a nu părăsi teritoriul României pe tot parcursul urmării penale”, se arată în comunicatul IPJ Cluj.

Rodica Sevciuc este originară din Republica Moldova, dar este stabilită în Cluj-Napoca.

Despre Rodica Șevciuc procurorii Parchetului Tribunalului Cluj spun în ordonanța de începere a urmăririi penale că ”în calitate de asociat și administrator la SC Megafresh SRL din Cluj-Napoca, în cursul anului 2013 a pus la cale un circuit economic fictiv de achiziții intracomunitare de mărfuri în vederea sustragerii de la plata obligațiilor fiscale datorate bugetului general consolidat al statului. Circuitul comercial a fost pus la cale de către susnumita prin interpunerea SC Corporation Huge Project SRL din Iași în lanțul comercial, folosind această societate ca și o firmă fantomă sau bidon în vederea colectării de taxe și impozite mari și ulterior pentru sustragerea de la plata acestor taxe, precum și pentru crearea unei aparențe de legalitate cu privire la activitatea economică a SC Megafresh”.

Până în prezent a fost recuperată suma de 180.000 de lei, în cauză fiind dispuse măsuri asiguratorii, respectiv sechestru asiguratoriu asupra bunurilor societăţilor şi proprirea conturilor acestora pentru recuperarea prejudiciului.

În cadrul anchetei, polițiștii ajutați de ”mascați” au descins la palatele clanului Stănescu din comuna Grajduri, județul Iași.

Acţiunea a beneficiat de suportul informativ şi de specialitate al Serviciului Român de Informaţii. De asemenea, activităţile au fost desfăşurate cu sprijinul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi, fiind angrenaţi şi luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj.  

Mai multe detali despre cum funcționa rețeaua puteți citi aici.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina