fbpx

Copy-paste în motivarea condamnării Vanessei Youness! Judecătorii scriu de inculpatul Dan Șova, care nu are nicio legătură cu cazul

Judecătorii Curții de Apel București scriu despre inculpatul Dan Șova și CET Govora în motivele pentru care au condamnat-o la 3 ani închisoare pe femeia de afaceri Vanessa Youness. Atât Șova, cât și Youness au fost condamnați de CAB pentru trafic de influență, însă cei doi nu au nicio legătură! Șova a primit 4 ani în noiembrie 2021. Se pare că judecătorii au făcut un mic copy-paste. Fostul șef DGIPI, Gelu Oltean, a reacționat dur la adresa judecătorilor.

Extras din motivarea deciziei privitoare la Youness: ”În acest sens, Curtea observă că martorii denunțători au fost îndemnați „să-și trimită reprezentantul unde este problema lor, de restul urmând să se ocupe inculpata”, astfel că se poate aprecia că inculpata Youness Amal Vanessa a pretins că va rezolva favorabil cererile celor de la care a primit foloase, prin influența sa asupra unui funcționar competent să soluționeze cererile acestora.

Astfel, Curtea, pe baza elementelor factuale reținute, concluzionează că oferta lansată de inculpatul Șova Dan -Coman s-a caracterizat prin: *seriozitatea și realitatea ei, nu a avut un caracter evaziv ori general, ci s-a referit în mod concret la unul din actele pe care funcționarul trebuia să-l efectueze în exercițiul atribuțiilor de serviciu; * a fost neechivocă și fermă în sensul obținerii actului și satisfacerea interesului pe care îl aveau atât inculpata cât și cumpărătorii de influență; * a fost cuantificabilă, completă și precisă în sensul că a inclus prețul influenței;.

b. Urmarea imediată a faptei constă în starea de pericol creată pentru relațiile sociale referitoare la bunul mers al CET Govora, dar și cele referitoare la autoritatea, prestigiul ori credibilitatea funcționarilor care lucrează în această instituție.

c. Întregind latura obiectivă a infracțiunii, legătura de cauzalitate constă în raportul de determinare de la cauză la efect care există între elementul material și urmarea imediată, acesta rezultând ex re.

d. Inculpata Youness Amal Vanessa a acționat cu intenție directă calificată prin scop prevăzută de art. 16 alin. (3) lit. a) Cod penal, scopul urmărit a constat în obținerea sumei de 1.000.000 euro, neexistând niciun dubiu asupra atitudinii de conștiință și voință. Inculpata a știut că foloasele reprezintă prețul influenței sale asupra funcționarului – pe planul conștiinței reprezentându-și pericolul creat pentru activitatea Guvernului și implicit, crearea de suspiciuni cu privire la onestitatea funcționarilor din cadrul unui organ executiv al statului, ce avea în competență efectuarea actului în virtutea căruia fusese contactată inculpata.”

facsimil din decizie

 

Extras din decizia CAB privind pe Dan Șova din noiembrie 2021: ”Astfel, Curtea, pe baza elementelor factuale reținute, concluzionează că oferta lansată de inculpatul Șova Dan Coman s-a caracterizat prin: * seriozitatea și realitatea ei, nu a avut un caracter evaziv ori general, ci s-a referit în mod concret la unul din actele pe care funcționarul trebuia să-l efectueze în exercițiul atribuțiilor de serviciu; * a fost neechivocă și fermă în sensul obținerii actului și satisfacerea interesului pe care îl aveau atât inculpatul cât și cumpărătoarea de influență; * a fost cuantificabilă, completă și precisă în sensul că a inclus prețul influenței, jumătate din fiecare factură emisă în desfășurarea contractului; * nu s-a rezumat la o simplă intenție, inculpatul Șova Dan Coman punând cele două persoane în legătură, cu mesajul clar pentru cumpărătorul de influență că acel contract se va încheia doar în forma indicată de inculpat sub aspectul prețului, însă în termeni vagi în ceea ce privește serviciile care urmau a fi prestate.”

Reacția lui Gelu Oltean

Fostul șef DGIPI, clujeanul Gelu Oltean, prieten cu Vanessa Youness, a reacționat pe blogul lui după condamnarea ei:

”Cuvântul judecător vine de la judecată, a judeca.
Un om care are judecată, face dreptate.

Un om care trăiește toată viața profesională cu Biblia înaintea ochilor făcând o dreptate Dumnezeiască. Nu să o folosească ca un robot doar pentru un pasaj care este în favoarea lui și pe care îl obligă o lege pământeană.

Un om care ar trebui să aibă curățenie divină în suflet, spusă de Biblia cu care se afișează și o ține zilnic pe birou.

Pentru a vedea ce este alb și ce este negru, nu trebuie să faci facultatea de drept.

Acest lucru îl poate vedea orice om, care are un suflet dominant curat. Măcar 51%. Judecătorii ar trebui să tragă societatea spre o creștere a curățeniei sufletești. Alături de alte profesii au un scop comun, important, în a o ridica și nu a o trage în jos așa cum se întamplă din păcate în tot mai multe cazuri.

Și atunci, cât de murdar îți poate fi sufletul încât să faci lumea proastă în față, arătând că albul e negru și să interpretezi după un bun plac sau ca urmare a unor „directive” care nu au nimic cu realitatea?

Cum e sa dai cu superficialitate un copy paste dintr-un alt dosar care nu are nici o legătură cu dosarul actual, furând-i unui suflet ani din viață sau chiar viața?

Cum e să-l înșeli pe Dumnezeu necitind măcar de două ori un material (căci așa ai fi vazut numele altuia, de unde ai copiat), când iei o decizie cu privire la viața unui om, după ce în dosar sunt demontate cu participarea directă a ta toate minciunile unor suflete negre?

Cum e să știi adevărul și să-ți fie frică să-ți asumi participarea ta la dreptate, cu toate că ai avut liberul arbitru în a-ți alege această minunată meserie?

Cum e să fii atat de negru la suflet și să nu te gândești că va veni o zi în care vei plăti pentru toată mizeria pe care ai creat-o în această viață crezându-te mai presus de Dumnezeu?

Cum e să nu înțelegi că ai creat un sistem în care oamenii nu mai au încredere din cauza sufletului tău negru, pe butoanele altora mai negri ca tine?

Și asta se vede ușor prin faptul că sunt mulți care fug din țară în momentul în care îți arăți „frumusețea” sufletului și încep scandalurile internaționale în urma cărora mulți câștigă.
Totuși mai sunt unii care nu au frică, încă mai cred în dreptate și mai au încredere că ea va triumfa și nici nu se gândesc la fugă.

Cum e să fii jurnalist, să fi trecut prin aceleași situații, sau cel puțin asta să pretinzi, sau vrei să creadă lumea și să scrii sau să fie scris sub bagheta ta totul pe invers, fără să fii interesat deloc de adevărul evident?

Stimați judecători, alături de cei pe care îi condamnați pe nedrept, condamnați o mare parte a societății care mai au ceea ce unii judecători nu au: demnitate, iubire, lumină și adevăr în suflet. Și o faceți sub influența mizerabilă a unor indivizii lipsiți de suflet (niște morți-vii).

Vreau să vă asigur că unii au intrat deja în istorie pe cea mai mare poartă care există, iar unii vor rămâne în gunoiul istoriei, la fel cum a rămas judecătorul care l-a condamnat la moarte pe Giordano Bruno pentru libertatea sa de gândire.

V-ar putea fi rușine unora, dar și pentru asta ar fi necesar să aveți în voi, măcar 51% adevăr!

Voi incepe să public documentele și multe altele, care să susțină tot ce am spus până acum.”

Comments

comentarii

Un fost ministru al Sănătăţii atrage atenţia că Spitalul Regional Cluj este în pericol de a nu se construi din bani europeni din cauza întârzierilor prea mari la acest proiect.... Citește mai mult
Fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă (USR), s-a dezlănţuit la adresa primarului Emil Boc numindu-l mincinos, incompetent, paralel cu proiectele mari de infrastructură. Drulă este de părere că domnia lui Boc se apropie de sfârşit. „Un lucru e limpede, «Emile, vremea ta apune». Acum arăţi la fel de PSD-ist ca... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!