fbpx

Copiii cu nevoi speciale din Cluj rămân la școala online, din cauză că se reconstruiește sediul și nu s-a închiriat altul

Începe școala cu prezență fizică, dar nu și pentru copiii cu nevoi speciale din Cluj. Asta deoarece nu mai au unde merge. Părinții apreciază că se reconstruiește un sediu nou și modern, dar și-ar dori ca forul județean că închirieze un sediu temporar, căci totuși vorbim de copii cu cerințe educaționale speciale, greu de împlinit online. Iată ce ne-a scris un părinte pe adresa office@clujust.ro:

”Doresc sa va semnalez faptul ca, desi Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva este incadrat in scenariul 2 conform Hotararii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Cluj, copii din ciclul primar nu vor merge fizic la scoala, asa cum nu au facut-o nici inaintea vacantei cand situatia epidemiologica ar fi permis-o, iar alti copii mergeau la scoala. Motivul este reconstructia sediului scolii de pe Strada Aviator Badescu 3-5.

„Ceea ce este cu adevărat îmbucurător e faptul că le vom oferi elevilor clujeni cu nevoi speciale condiții la standarde europene. Cu ajutorul celor trei milioane de euro vom constru o școală specială ultramodernă, cea mai mare și mai bine dotată din România”, a transmis Alin Tișe, președintele Consiliului Județean.

Din pacate, “grija” Consiliului Judetean apare doar cand genereaza capital electoral. Este de apreciat constructia noului sediu, dar prin asta nu trebuie neglijate generatiile actuale carora nu li s-a asigurat un alt spatiu in care sa se desfasoare procesul de invatamant. In continuare, copiii fac cursuri online de pe telefoanele parintilor, de pe tablete, sau in cazuri fericite de pe laptopuri. Motivul? Banii care ar trebui dati pe o chirie… cel putin asa ni s-a comunicat neoficial.

Dar acesti copii au CERINTE EDUCATIONALE SPECIALE! Psiho-pedagogii au o rabdare de fier si o dragoste si grija neconditionata pentru copii, dar adevarul este ca e dificil si fizic sa lucrezi cu ei, sa faci terapie si sa aplici metode adecvate de invatare, iar online este practic imposibil.

Acesti copii au nevoie, este necesar pentru viitorul lor sa mearga la scoala, sa urmeze toate activitatile din programa, terapiile specifice. Au nevoie sa socializeze, au nevoie de interactiunea cu profesorii, au nevoie de atentie.

Chiar daca scoala are o denumire pompoasa, iar personalul didactic este minunat si devotat, adevarul este ca acesti copii sunt marginalizati, sunt exclusi din scolile de “masa”, nu e nimic “incluziv” in aruncarea lor la un loc in clase speciale. Va rog ajutati-ne sa tragem un semnal de alarma, va rog ajutati acesti copii sa aiba o sansa la viata normala. Orice minut de scoala online e o pierdere greu recuperabila pentru ei.

Multumesc,
Un parinte de copil special”

Așteptăm explicația conducerii Consiliului Județean Cluj.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!