fbpx

Consiliul Local Cluj-Napoca, obligat să plătească despăgubiri de peste 38 milioane lei unui dezvoltator imobiliar

După 10 ani de judecată în primă instanță, dezvoltatorul Impact, prin firma Clearline Development and Management, a câștigat despăgubiri de peste 38 milioane lei, constând în prejudiciu și dobândă, împotriva Consiliului Local Cluj-Napoca ca urmare a asocierii cu municipalitatea din 2006 pentru cartierul Dealul Lomb, care nu s-a mai realizat se pare din cauza autorității locale. De asemenea, municipiul are de plătit cheltuieli de judecată de peste 400.000 lei. Sentința nu este definitivă.

Dezvoltatorul și-a cerut înapoi banii investiți in realizarea planului urbanistic zonal pentru cele 197 de hectare din zona Lomb, ceea ce urma să devină cartierul rezidențial Dealul Lomb din Cluj-Napoca.

Soluția pe scurt:

”Respinge exceptia prescriptiei dreptului material la actiune invocata de parati in ceea ce priveste contravaloarea a 9 facturi fiscale.

Admite cererea, astfel cum a fost modificata, formulata de reclamanta CLEARLINE DEVELOPMENT & MANAGEMENT SRL, in contradictoriu cu paratii CONSILIUL LOCAL al MUN. CLUJ – NAPOCA si MUN. CLUJ – NAPOCA prin Primar.

Obliga paratii CONSILIUL LOCAL al MUN. CLUJ – NAPOCA si MUN. CLUJ – NAPOCA, in solidar, sa achite reclamantei suma de 24.532.741,65 lei cu titlu de prejudiciu si suma de 13.862.967,16 lei reprezentand dobanda legala penalizatoare calculata pentru perioada cuprinsa intre data platilor efectuate de reclamanta (stabilite conform raportului de expertiza judiciara contabila efectuat in cauza) si pana la data de 01.04.2021.

Admite cererea formulata de expert Voica Eugenia si dispune majorarea onorariului provizoriu cuvenit acesteia cu suma de 6000 lei.

Obliga pe reclamanta CLEARLINE DEVELOPMENT & MANAGEMENT SRL sa achite expertului Voica Eugenia suma de 3000 lei reprezentand 1/2 din onorariul final stabilit in cauza.

Obliga paratii CONSILIUL LOCAL al MUN. CLUJ – NAPOCA si MUN. CLUJ NAPOCA, in solidar, sa achite expertului Voica Eugenia suma de 3000 lei reprezentand 1/2 din onorariul final stabilit in cauza.

In baza disp. art. 274 alin. 1 rap. la art. 277 C.pr.civ. de la 1865, obliga paratii CONSILIUL LOCAL al MUN. CLUJ – NAPOCA si MUN. CLUJ NAPOCA, in solidar, sa achite reclamantei CLEARLINE DEVELOPMENT & MANAGEMENT SRL suma de 409.121 lei cu titlu de cheltuieli de judecata.

Cu drept de apel in termen de 15 zile de la comunicare.

Cererea de apel se depune la Tribunalul Specializat Arges.

Pronuntata in sedinta publica, astazi, 08.06.2022, la Tribunalul Specializat Arges.”

În 2006, firma S.C. IMPACT S.A. a fost desemnata castigatoarea selectiei de oferte organizata de Primaria Cluj-Napoca in vederea construirii unui cartier de locuinte in zona Dealul Lomb, in conformitate cu prevederile Hotararii Consiliului Local nr. 575/2006, informeaza pagina de Internet a primariei clujene. Impact și Primăria au creat firma Lomb SA, devenită apoi Clearline Developemnt.

Cartierul de locuinte din Dealul Lomb ar fi urmat sa fie construit pe un teren de 197 de hectare pus la dispozitie de Primaria Cluj-Napoca. Din 2008, o data cu criza financiara, proiectul a fost blocat.

Impact ar fi trebuit sa investeasca in proiectul imobiliar dealul Lomb aproximativ 400 de milioane de euro si sa faca 3.200 de case si 2.500 de apartamente

Comments

comentarii

Un fost ministru al Sănătăţii atrage atenţia că Spitalul Regional Cluj este în pericol de a nu se construi din bani europeni din cauza întârzierilor prea mari la acest proiect.... Citește mai mult
Fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă (USR), s-a dezlănţuit la adresa primarului Emil Boc numindu-l mincinos, incompetent, paralel cu proiectele mari de infrastructură. Drulă este de părere că domnia lui Boc se apropie de sfârşit. „Un lucru e limpede, «Emile, vremea ta apune». Acum arăţi la fel de PSD-ist ca... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!