Acasă » ȘTIRI » Consiliul Județean, obligat să preia în patrimoniul public pista Aeroportului

Consiliul Județean, obligat să preia în patrimoniul public pista Aeroportului

Camera de Conturi Cluj a cerut aparatului administrativ al Consiliului Județean să înscrie în patrimoniul județului noua pistă, calea de rulare și platforma de parcare avioane de la Aeroport. Astfel, s-ar pune punct unei situații penibile, CJ refuzând înscriere în cartea funciară cu toate că aeroportul este propria regie.

Pista, calea de rulare și platforma parcare sunt construite de mai bine de doi ani, dar nu a fost înscris încă dreptul de proprietate al județului, știut fiind războiul rece între aparatul adminustrativ al CJ și conducerea Aeroportului. Aceasta din urmă a fost nevoie să ceară în instanță obligarea CJ Cluj să opereze intabularea.

Raportul Camerei de Conturi dă dreptate Aeroportului, fiinc criticat Consiliul Județean: ”Nu a fost înregistrată în patrimoniul public al UATJ Cluj, pista de rulare și platforma de parcare a avioanelor în sumă de 573 mii lei, nefiind puse în aplicare hotărârile judecătorești rămase definitive și irevocabile prin care s-a stabilit dreptul de proprietate asupra acestora în favoarea UATJ Cluj”

Camera de Conturi a trasat și obligații: ”Conducerea UATJ Cluj va lua măsurile legale care se impun pentru rectificarea Cărţii Funciare nr. 2892 Someşeni, în prezent C.F. nr. 265841 Cluj-Napoca, prin intabularea dreptului de proprietate asupra imobilului cu nr. topo 742/3-C4, reprezentând cale de rulare avioane şi platforma parcare avioane în suprafaţă de 8.344,83 mp.

Conducerea entităţii va întreprinde demersurile legale care se impun pentru reglementarea situaţiei juridice a obiectivului de investiţie “Pista de decolare-aterizare 3500 m – Etapa I şi suprafeţe de mişcare aferente” şi va proceda la înregistrarea acestuia în patrimoniu public.

De asemenea, Camera de Conturi arată că CJ a comandat și plătit o expertiză asupra piestei, de care nu era nevoie: ”Au fost efectuate plăţi necuvenite, în sumă totală estimată de 165.000 lei, în favoarea firmei SC Proexrom SRL Iași, pentru “Servicii de expertizare tehnică a unor lucrări de investiții, la obiectivul Pistă de decolare-aterizare, de 3500 m Etapa I suprafețe de mișcare aferente la Aeroportul Internațional Cluj-Napoca”, în scopul certificării îndeplinirii exigențelor privind rezistența, stabilitatea, precum și siguranța în exploatare, strict pentru lucrările ce vizează realizarea fundației pistei de decolare-aterizare.”

 

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați!