fbpx

Consilierii juridici din Romsilva îl acuză pe directorul regiei de atentat la viața lor și intenția de a lăsa fără apărare instituția

Patru consilieri din cadrul RNP Romsilva îi aduc acuzații grave directorului regiei, Gheorghe Mihăilescu într-o scrisoare adresată acestuia și Consiliului de administrație al instituției. ”Este clară intenția dvs de hărțuire, de atentat la viața noastră și de a lăsa fără apărare interesele regiei”, se arată în documentul oficial.

”Domnule Director General, nici legal și nici uman nu puteți cere unui consilier juridic să se trezească la ora 3,00 dimineața, să plece la 4,00 către localitatea unde se află instanța, să conducă 250-300 km, să pledeze cu mintea limpede și odihnită și să se întoarcă în București în aceeași zi, să conducă așadar încă 250-300 km. Așa cum după o noapte de omorât insecte, nu poți fi cu mintea limpede și să susții interesele regiei.

Prin refuzul de a ne aproba cazarea, în mod vădit cu intenție puneți în pericol viața consilierilor juridici, drept fundamental apărat de Constituție, dar și interesele legitime ale regiei.

Domnule Director General, vă spunem pe această cale că, în cazul în care nu veți mai aproba cazare, noi nu vom mai merge în instanță, căci este clară intenția dumneavoastră de hărțuire, de atentat la viața noastră și de a lăsa fără apărare interesele regiei.”

”La toate acestea se adaugă și faptul că în ședințele operative din data de 16.09.2019 și în data de 03.10.2019 ați spus șefului serviciului juridic să nu se mai prezinte la dosarele de instanță, acuzând că își ace în așa fel programul încât să fie plecat în delegație tot timpul, iar ceilalți consilieri juridici stau degeaba în regie. Este fără precedent în istoria Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva ca un direcrtor general să ceară unui consilier juridic să nu se prezinte în instanță și să apere interesele regiei”

Documentul șocant a fost făcut public pe Facebook de către jurnalistul Andrei Ciurcanu, care a precizat:

”Directorul RNP Romsilva, Gheorghe Mihailescu, este acuzat de intreg departamentul juridic al Regiei Padurilor ca acum o saptamana a retras in mod abuziv plangerea penala impotriva lui Gheorghe Stan, fost procuror DNA si actual judecator al Curtii Constitutionale a Romaniei, dupa ce acesta a retras nemotivat apelul declarat de DNA in dosarul celei mai penale retrocedari de padure din Romania – afacerea celor 43.000 de hectare de la Bacau.

Acuzatiile departmentului juridic la adresa lui Mihailescu sunt extrem de grave – “prin adresa nr 10404/Gh M/21.10.2019 ati formulat o cerere de retragere a plangerii penale nr 7081/29.07.2019… apreciem ca plangerea nu trebuia retrasa, deoarece prin retragerea apelului declarat de DNA, procurorul Gheorghe Stan a lasat fara aparare Statul Roman intr-un dosar in care miza o reprezenta cele 43.227 de ha de teren forestier proprietate publica a statului” (pagina 4, punctul 20).

Vine un miros pestilential dinspre Regia Nationala a Padurilor! Stat Capturat!”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns