fbpx
Acasă » AVOCATURA » Conducerea Baroului Cluj a cerut să se publice componența Comisiei de elaborare a subiectelor de la examenul pentru avocatură, dar UNBR i-a dat cu flit

Conducerea Baroului Cluj a cerut să se publice componența Comisiei de elaborare a subiectelor de la examenul pentru avocatură, dar UNBR i-a dat cu flit

După scandalul de la examenul de primire în profesia de avocat din 31 august, conducerea Baroului Cluj a solicitat Uniunii Naționale a Barourilor din România (UNBR) să publice componența Comisiei de elaborare a subiectelor, dar s-a lovit de un zid.

Consiliului Baroului Cluj, prin decanul Flavia Maier, a adresat către UNBR o solicitare privind publicarea hotărârii/deciziei pentru desemnarea componenței Comisiei de elaborare a subiectelor pentru examenul de primire în profesie.

De asemeena, cei de la Baroul Cluj au cerut ca pe viitor să se prevadă în Regulamentul pentru organizarea examenului publicarea respectivelor informații. Mai jos puteți vedea solicitarea în întregime.

Răspunsul UNBR, semnat de președintele Gheorghe Florea, a fost unul negativ, invocând GDPR. ”În ședința Comisiei Permanente din 5-6.10.2018, a fost analizată cererea Baroului Cluj nr.2766/1.10.2018 referitor la publicarea deciziei pentru desemnarea componenței Comisiei de elaborare a subiectelor pentru Examenul de primire în profesia de avocat, sesiunea august 2018 și a decis cu majoritate respingerea cererii pe considerentul că, pe deo parte, Regulamentul de examen nu prevede aceasta și, pe de alta, potrivit Regulamentului General de protecție a datelor (UE 2016/679), nu există consimțământul persoanelor care au făcut parte din această comisie pentru divulgarea numelui lor”, se arată în răspuns.

Contactată de Clujust.ro, decana Baroului Cluj, Flavia Maier, a spus că membrii Consiliului s-au sesizat în urma scandalului de la examenul din acest an. ”Nu vom merge mai departe în contencios acum, dar vor solicita același lucru înainte de examenul viitor.”, a precizat Maier.

Amintim că după examenul din 31 august, au apărut numeroase critici și contestații cu privire la subiectele de la materia drept penal.

Candidații de la examenul pentru Barou fac haz de grilele de la drept penal. Se anunță un val de contestații

O parte din contestații au fost admise.

Victorie pentru candidații de la examenul pentru Barou! Comisia a admis unele contestații la drept penal

De asemenea, un grup de candidați a lansat o scrisoare deschisă foarte dură la adresa UNBR.

“Va intrebati cum e sa isi bata cineva joc de tine pe banii si sacrificiile tale? Inscrieti-va la examenul de intrare in profesia de avocat“

Comments

comentarii

Lasă un răspuns