fbpx

Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească avocații clujeni pentru a fi îndrumători

Consiliului Baroului Cluj a votat în unanimitate Hotărârea nr. 211 din 11 octombrie 2022 privind condițiile pe care trebuie să le îndeplinească avocatul îndrumător la data încheierii contractului de colaborare și îndrumare profesională cu avocatul stagiar.

Consiliul Baroului Cluj, reunit in şedinţa din 11 octombrie 2022, luând în discuţie condiţiile pe care trebuie să le indeplinească avocatul îndrumător la data incheierii contractului de colaborare şi indrumare profesională cu avocatul stagiar ce se va inscrie pe Tabloul avocaţilor stagiari ai Baroului Ciuj începănd cu data prezentei hotărări,

in temeiul prevederilor,art. 55 alin. 2 litera u d.in legea 51/1995 şi art 73 alin. 6 din Statutul profesiei de avocat:

HOTĂRĂŞTE

1. Pentru anul in curs, condiţiile pe care trebuie să le indeplinească avocatul indrumător, sunt următoarele:

  1. Să fie titular al unei forme de exercitare a profesiei cu un spaţiu corespunzător pentru asigurarea confidenţialităţii şi secretului profesional, atât pentru avocatui indrumător căt şi pentru stagiar, colaboratori şi personalui auxiliar.
  2. Să aibă o vechime de 6 ani in calitate de avocat definitiv.
  3. Să se bucure de o reputaţie profesionară neştirbită.
  4. Să justifice o medie lunară a încasărilor de 6000 lei (venit brut) calculat pe perioada 1 septembrie 2021— 31 august 2022 pentru fiecare stagiar.
  5. Să fie cu toate contribuţiiie profesionale achitate la zi la data incheierii contractului.
  6.  Să nu fi fost sancţionat disciplinar in ultimii 3 ani.

II. Incepând cu anul 2023, condiţia de venit pe care va trebui să o îndeplinească avocatul îndrumător la data incheierii contractului cu avocatul stagiar va fi:

1. Să jusfifice o medie lunară a încasărilor in cuanturn de 1/2 parte din venitul la care se plăteşte cota maximă de contribuţie pentru fondurile sistemului de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale ale avocaţilor pentru perioada de referinţă.

Comments

comentarii

La Cluj-Napoca a avut loc un fenomen atmosferic interesant - inversiunea termică. Astfel, am putut să vedem cum aerul rece coboară mai aproape de pământ.... Citește mai mult
Piața Avram Iancu se „îmbracă” în haine de sărbătoare. Pregătirile pentru 1 Decembrie, Ziua Națională a României, sunt în toi.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!