fbpx

Condamnatul din cazul crimei din 2001 s-a autodenunțat inițial, la fel ca bărbatul care revendică acum fapta

Recentul autodenunț al unui bărbat care susține că a comis o crimă în 2001, pentru care un altul este la închisoare, naște multe semne de întrebare. CLUJUST.ro i-a contactat pe cei doi principali anchetatori de acum 14 ani, Ioan Herdea Rus, fost șef al Poliției Municipiului, acum pensionar, și Ștefan Hosu, fost procuror criminalist, acum avocat în Baroul București.

Cazul crimei din 2001, când tânăra Eva Andreea Demeter de 21 de ani a fost omorâtă în liftul unui bloc din cartierul Mărăști, a revenit în atenția oponiei publice după ce Adrian Pop, de 31 de ani, s-a prezentat la poliție în 5 ianuarie și a declarat că el a ucis-o pe fată, nu cel care este condamnat și închis în Penitenciarul Gherla. Fostul șef al Poliției Municipiului Cluj-Napoca, Ioan Herdea Rus, dezvăluie un aspect interesant, în contextul în care condamnatul Florin Emanuel Bodrog a înaintat în ultimii ani la instanță diferite cereri de eliberare, contestații, în care a susținut că nu el a omorât-o pe victimă și că anchetatorii l-ar fi obligat să ia fapta asupra lui. ”După aproximativ un an de la crimă a venit acest bărbat Florin Bodrog și s-a autodenunțat. El avea la activ câteva furturi și deodată ne-a zis știți eu am mai comis și fapta. Ne-a povestit că a urmărit-o pe fată, a urcat în lift cu ea şi a intrat în vorbă, iar aceasta l-ar fi jignit, motiv pentru care a lovit-o, după care i-a furat poşeta. Fata a avut ghinion că a căzut pe spate și s-a înecat cu propriul sânge, altfel ar fi trăit”, a povestit Ioan Herdea Rus, acum pensionar. Mai mult, acesta a spus că Bodrog a făcut autodenunțuri pentru mai multe crime din diverse județe, care nu s-au confirmat. Amintim că o expertiză medicală a arătat că deținutul Florin Bodrog suferă de tulburare de personalitate.

Contactat de CLUJUST.ro, fostul procuror criminalist, Ștefan Hosu, actual avocat, a confirmat cele spuse de Herdea Rus. ”Da, a fost autodenunț. Pentru mine cazul este clar. Nu mai am nimic de comentat”, a spus Ștefan Hosu.

Florin Bodrog a fost condamnat la 19 ani de închisoare în 2004. Din închisoare, deținutul a pornit o avalanșă de contestații și cereri, respinse pe bandă rulantă de instanțe. “Revizuientul a solicitat administrarea de noi probe, prin care doreste să evidenţieze aceeaşi teză probatorie, şi anume că nu a comis fapta de omor deosebit de grav, ci că doar a sustras poşeta victimei, şi că altă persoană a aplicat lovituri acesteia. Petentul a susţinut totala sa lipsă de vinovăţie, că la momentul comiterii faptelor ar fi fost într-un local şi că, în imediata apropiere a locului comiterii faptelor, se mai afla acolo încă o persoană, iar organele de anchetă nu s-ar fi preocupat de găsirea acelei persoane.”, se arată într-o motivare a instanței. ”După ce a văzut câți ani de pușcărie a primit nu a mai recunoscut faptele și a început să depună tot felul de cereri. Deținuții obișnuiesc să facă astfel de acțiuni ca să se plimbe la instanțe sau să fie mutați în alt județ”, a spus Herdea Rus.

Florin Bodrog a primit în 2007 o condamnare pentru trafic de droguri: ”Mentine dispozitiile privind condamnarea inculpatului la o pedeapsa de 3 ani si 6 luni inchisoare pentru infractiunea prev. de art. 2 alin.1 din Legea nr.143/2000, cu aplic. art. 41 alin.2 C.pen. si art.37 lit.a C.pen. In baza art.39 alin.2 C.pen. contopeste aceasta pedeapsa cu restul neexecutat de 15 ani 2 luni si 25 de zile si 5 ani interzicerea drepturilor prev. de art.64 lit.a,b,c si d C.pen. din pedeapsa de 19 ani inchisoare si 5 ani interzicerea drepturilor prev. de art.64 lit.a,b,c si d C.pen. aplicata inculpatului prin Sentinta Penala nr.461/10 iunie 2004 a Tribunalului Cluj, urmand sa execute in final 15 ani, 2 luni si 25 de zile inchisoare.”, se arată în soluția Tribunalului Cluj.

Recent, aceeași crimă este revendicată de Adrian Pop, de 31 de ani, care s-a dus la poliție să spună că el a tâlărit-o și a ucis-o pe tânără în lift. Bărbatul a fost audiat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj, după care a fost lăsat liber. Procurorii continuă cercetările pentru a decide dacă se impune sau nu redeschiderea dosarului penal al crimei în baza celor afirmate de Pop sau acesta minte.

 

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!